Bilecik Arena programında Belediyeler Birliği Birlik Başkanı olarak kendisine yöneltilen, Söğüt Belediye Başkanı ile ilçedeki taşıyıcılar arasında yaşanan sorunlara ilişkin soruya yönelik açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bayırköy Beldesi’ndeki taşıyıcılar hakkında, “ilk olarak kendi vatandaşımızı korumak zorundayız. Bayırköy’den çıkan herşeyi Bayırköy halkı ve taşıyıcısı taşır” derken, “Belediyeler kendi görevleri haricinde vatandaşın kar sağlayacağı işlere girmemeli” ifadelerine yer verdi.

Bilecik’in Söğüt İlçesi’nde faaliyet yürüten kamyoncular, Mayıs ayında Belediye Başkanı İsmet Sever’in Eskişehir-Söğüt, Söğüt-Bilecik karayolu asfaltlama çalışması için Belediye olarak şirket kurdurup nakliyeciliğe başladığını ve 250-300 bin TL’lik TIR hibe alıp şirket adına hibe alınan tırı ve yandaşlarının tırlarını yol ihalesinde çalıştırdığını iddia etmişler ve kamyonları ile kooperatif binası önünde basın açıklaması düzenleyip eylem yapmışlardı.

Bilecik Arena programında Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever ile ilçede faaliyet yürüten kamyoncuların arasındaki gerginliği Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman değerlendirdi.

“Bayırköy’de ne üretilirse biz çekeriz, neye mal olacaksa”

Kendisine konuya yönelik soru sorulan Başkan Yaman,“Bayırköy’de üretilen ve Bayırköy’de çıkan her şeyi Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi taşır. Bunu işletmelere de söylüyoruz, bölgemizdeki fabrikalara da söylüyoruz. Bakın arkadaşlar Bilecik çok büyük bir yer değil, kendi yağını da başkasına verirse kavrulacak hiçbir şey bulamaz o yüzden tekrar ediyorum, Bayırköy’de iş yapmak isteyen arkadaşlar bunu iyi bilirler fabrikalarda dahil, Bayırköy’de ne üretilirse biz çekeriz, neye mal olacaksa.

“Bizim arkadaşlar o ihaleye girmiyorlar”

Bahsettiğiniz ihalede bizim taşıyıcılar kooperatifimiz ihaleye dahil oluyor ama bizim arkadaşlar o ihaleye girmiyorlar ve Denizlili bir firma alıyor. Daha sonra yargıya taşındı bu durum saklanacak bir şey yok, bildiğiniz yolları kazdık biz başka bir meselemiz yok bizim eğer biz kendi ekmeğimize sahip çıkmazsak, belki sendikacılık yapımın da etkisi olabilir bunda bize ait olan yollardaki çalışmamızı bu şekilde onlara yansıttık. Denizlili firma geldi ve aldı, 7 tane daha önce böyle kooperatif kapandı, ‘uğraşma sen böyle işlerle’ dedi. Tam da kötü zamanda benim seçimde aday adaylığım döneminde oldu. Bir buçuk ay bu işlerle uğraştık orada ilgili işletme bu konudaki hassasiyetimizi anladı ve Cam-İş ilk defa tarihinde ihale imzaladı.

“İlk olarak kendi vatandaşımızı korumak zorundayız”

Bunu ne için söylüyorum, bizler Belediye Başkanıyız. Bölgemizde ilk olarak kendi vatandaşımızı korumak zorundayız, bundan taviz yok, diğer Belediyelerde de inanıyorum bir gayret sarfediliyordur.

“Vatandaşımız bir gelir elde edecekse bizim o işe girmememiz lazım”

Taşıyıcılardaki arkadaşlar onları sağduyuya davet ettik ama onlar zannedersem sizlerin aracılığıyla bunu medyada duyurdular inşallah orada sağduyu hakim olur ama yine söylüyorum Belediyelerin kendi görevlerinin haricinde vatandaşın kar sağlayacağı yerlere girmemesi lazım benim şahsi görüşüm bu eğer oradan vatandaşımız ve halkımız bir gelir elde edecekse bizim o işe girmememiz lazım.

“Son sözü halk söylediğine göre zaman içerisinde göreceğiz”

Belediye şartlı ve şartsız bağış alabilir bu konuda bir sıkıntı yok. Belediye Başkanı beldesini, ilçesini ve ilini savunmakla mükelleftir. Başkasının dediğim gibi halkın para kazanacağı, vatandaşın yaptığı işlerde bizim Belediye olarak uzak durmamız lazım. Son sözü halk söylediğine göre zaman içerisinde göreceğiz. Denizli’de bizim bir ilimiz ama Bayırköy bizim memleketimiz. Oradaki herkes hakkını savunmak zorunda bir mesaj olsun aslında halk üretiyorsa biz destekleyelim, halk bir şey yapıyorsa biz destekleyelim yani halka rağmen Belediye’de rekabet ortamı yaratmayalım sonuçta onların teveccühü ile gelen insanlarız, biz onlara karşı bir alan yaratmayalım benim şahsi düşüncem” dedi.

Editör: TE Bilişim