Yarın Gazetesi olarak geride bıraktığımız 2021 yılında da gündemi belirleyerek olayları araştırıp en hızlı ve en doğru şekilde siz değerli okuyucularımızla paylaştık.

Haberlerini; kamu yararı gözeterek, cesurca kaleme alan gazeteniz Yarın, her daim halkın gözü ve kulağı olmaya devam ediyor. Gazeteniz Yarın, geçtiğimiz yıl içerisinde de ses getiren haberleri ile yine Bilecik’te gündemi belirledi.

2021 yılının istisnasız en çok gündemi belirleyen konusu yine Covid-19 olurken, iyisi ile kötüsü ile acısı ve sevinci ile 2021 yılının haberleri şu şekilde oldu:

15 Ocak 2021

Ülkeye gelen Covid-19 aşıları ilimizde de vurulmaya başlandı. Bu kapsam Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik yeni tip Covid-19 aşıları uygulanmaya başlandı.

16 Şubat 2021

Nijerya açıklarında 14 mürettebat ile birlikte ‘Mozart’ isimli Türk gemisinden kaçırılan ve 21 gün sonra Pazaryeri İlçesi’ndeki ailesi ile kucaklaşan Gökhan Burhan, korku dolu anlar yaşadıkların ı dile getirirken, ailesine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

10 Mart 2021

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak Memleket Partisi’ni kuran Muharren İnce hakkında kendisine soru yöneltilen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İnce ile dostluklarının ebedi olduğunu söylerken, “Muharrem İnce ile siyaseten yol arkadaşlığımız bitmiştir.” dedi.

13NİSAN 2021

Bilecik Baro’su 15.Genel Kurulu gerçekleşirken,Avukat Halime Aynur Kahraman 9.kez güven tazeleyerek yeniden başkan seçilirken adından, “Bileği bükülemeyen kadın” diye söz ettirdi.

27 NİSAN 2021

Artır neredeyse Bilecikliler için hayal olan Bilecik-Yenişehir yolu ödenek yetersizliği sebebiyle yeniden durdu.

2020 yılından beri devletten ödenek alamadıklarını söyleyen firma yetkilileri çalışanları toplayıp durumu izah etti ve özellikle kamyon ve iş makinesi şoförlerini 40 günlük ücretsiz izine ayırırken, isteyenlerin ise iş akitlerini sonlandırdı.

26 MAYIS 2021

Katılmış olduğu bir televizyon programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in yanında bulunan iki kişinin silah ruhsatı almasıyla ilgili Bilecik ilini ve Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ü işaret ederken, bu açıklama ilimizde geniş yankı uyandırdı.

23 HAZİRAN 2021

Bilecik Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Yaman, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in kendisine yönelik ithamlarına belgelerle yanıt verdi.

Başkan Yaman, “Adamlığın kitabını yazar eline veririm, insanların yüzüne baka baka yalan söyleyemezsin, sana eşkıyanın kim olduğunu göstereceğim” ifadelerinde bulundu.

26 HAZİRAN 2021

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne(BŞEÜ) Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu.

7 TEMMUZ 2021

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,günlük vaka tablosuna Türkiye aşı haritasının da eklendiğini belirtirken,buna göre;Bilecik yurt genelinde en çok aşılama yapılan 9’uncu il oldu.

27 TEMMUZ 2021

Ak Parti İl Başkanı Serkan Yıldırım,15 Temmuz Planlama Komisyonuna katılan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses’in Şehitler Anıtı’ndaki programın kaldırılması talebinde bulunduğunu ve bu talebin kabul görmediğini söylerken, Gürses’in, “İleride hükümet değişirse,orada fotoğraf çektirenler yargılanır” dediğini hepimiz duyduk.” dedi ve Gürses’i FETÖ ağzı ile konuşmakla suçladı.

4 AĞUSTOS 2021

Ülkemizi dört bir yanında yaşanan ve birçok sabotaj olayına rastlanan yangınların önlenmesi amacıyla Bilecik’te tam teyakkuza geçildi.Bu kapsamda orman yangınlarını önlemek amacıyla gözetleme kulelerinde görevli personelin 7 gün 24 saat görev yaptığı belirtildi.

7 EYLÜL 2021

Bilecik’te yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte yollar ve kavşaklar kilitlendi,trafik adeta felç oldu.

10 EYLÜL 2021

Son yıllarda ülke genelinde ve Bilecik’te kamu kurumlarında kullanılan lüks araç furyasına Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’de katıldı.

23 EYLÜL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Eylül Salı günü Bilecik’e gerçekleştireceği ziyaretler öncesinde aralarında Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Afyon Milletvekili Burcu Köksal, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ve Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in bulunduğu heyet kentte gövde gösterisi yaptı.

30 EYLÜL2021

Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk parkı önünde halka seslenirken, hükümete yüklendi.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir takım açılışlar ve toplantılar yapmak üzere Bilecik’e geldi. İlk ziyaretini Bozüyük Belediyesine gerçekleştiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, ardından Bozüyük Grand Çalı Otel’de bir toplantı yaptı. Bozüyük esnafını ziyaret eden Kılıçdaoğlu, buradan Bilecik’e gelerek Bilecik Belediyesi ziyaretini gerçekleştirdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Bilecik Belediyesi ziyareti ardından Atatürk Parkı önünde halka seslendi. enel Başkan Kılıçdaroğlu, halka hitabında şöyle konuştu:

" Bir şeyden emin olmanızı isterim, yeni bir siyaset anlayışını Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Kul hakkı yemeyen, ahlaklı, toplumun en zayıf kesimlerinin yanında olan siyaset anlayışı. Biliyorum, adalet istiyorsunuz, bu kardeşinizin adalet konusunda ne kadar hassas olduğunu hepiniz biliyorsunuz. 450 km. yürüdüysem adalet için yürüdüm. Bu topraklarda şehitlerimizin kanları var. Bu topraklarda huzur içinde, kimseye düşmanlık etmeden yaşamak istiyoruz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye istiyoruz. Az önce iki genç yanıma geldi, şikayetlerini dile getirdi. ‘Biz Z kuşağıyız, bu yönetimin değişmesi gerekiyor’ diyorlar. Bu gençlerin hayalleri benim hayalim olacak, hayallerini gerçekleştirmek boynumun borcu olacak.

1 EKİM 2021

1 Ekim 1966 yılında ilk baskısını yapan ve o günden bu güne kamuoyunun Bilecik’teki aynası olan Yarın Gazetesi,okuyucularından aldığı güçle aralıksız şekilde sürdürdüğü yayın hayatında 19.959.sayısıyla bugün 55 yaşındı.

4 EKİM 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Valiliklere ve İl Emniyet Müdürlüklerine yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlanırken,Bilecik Valiliği’ne Sultanbeyli Kaymakamı Dr. Kemal Kızılkaya atandı.

25 EKİM 2021

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, Söğüt Altın Madeni sahasında incelemelerde bulunurken, “2022 yılı içinde maden işletme faaliyetleri ile birlikte ilk faz tesis kurulumu gerçekleştirilerek devamında 2022 yılının sonunda altın külçemizi döküp Türk ekonomisine kazandırmak istiyoruz” dedi.

6 Kasım 2021

İl Emniyet Müdürü’nün inadını umursamayan ve vatandaşın isteğine kulak veren yeni Vali Kemal Kızılkaya, Emniyet önündeki trafiği tehlikeye sokan beton dubaları kaldırttı.

Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı olasılığı ile İçişleri Bakanlığı talimatı ile olduğu belirtilen Müdürlük girişindeki sokağa konan 6 beton bariyer sürücülere zor anlar yaşatıyordu.

Türkiye’nin hiçbir ilinde bu tür sık ve trafiği zora sokacak şekilde beton bariyerlerin konulmaması ve en huzurlu iller arasında yeralan Bilecik’te bugüne kadar hiçbir terör olayına rastlanılmamasına rağmen alınan abartılı önlem vatandaşlar ve sürücüler tarafından sürekli şikayet konusu olmuştu.

14 ARALIK 2021

Bilecik'e AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim Programı çerçevesinde konuşmacı olarak gelen AK Parti Adıyaman Milletvekili aynı zamanda Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, gündeme dair açıklamalarda bulundu.


"MİLLETİMİZLE BİRLİKTE VAR OLACAĞIZ"
Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Teşkilat Akademisi programına katılım sağlayan ve ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Aydın şu şekilde konuştu: “Gerçekten Türkiye bu noktada çağ atlamış, dünyanın da gıpta ile baktığı bir ülke haline gelmiş ve hal buyken zaman zaman darbe girişimlerini hep gördük. Geçmişte de gördük,özellikle AK Parti sürecinde de cumhuriyet mitinglerinden,2006 yıllarından bu güne kadar e-muhtıralardan, parti kapatma davalarına kadar, geziden 25 Aralığa, sokak hendek eylemlerinden 15 Temmuza kadar, MİT krizine kadar.Bunların her birinin ayrı bir darbe girişiminin olduğunu ben şahsen düşünüyorum. Türkiye bu kadar büyürken dünyanın 11 projesinin 6’sını yaparken şuanda Bilecik’te dahil bir tıp fakültesi var, üniversitesi var. Bunlar hayal ötesi şeylerdi. Ama her alanda her yerde muazzam yatırımlar, hizmetler varken ve bu kadar emin adımlarla yoluna ilerlerken bu sefer tabi cebimize, kur üzerinden, döviz üzerinden saldırıların olduğu çok net ortadadır.”

Yarın Gazetesi olarak tüm okurlarımıza yeni yılın sağlık,huzur ve şans getirmesini dileriz...

Editör: TE Bilişim