Cafer Elmas
AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa AS TV'de katıldığı "Plartform Seçim Özel" programında Bilecik AK Parti Milletvekili adayı Halil Eldemir'le ilgili dikkat çekici bir açıklamada bulundu. 
Bursa'da AK Parti olarak 18 milletvekiline talip olduklarını söyleyen Torun, Bursa'nın diğer bir milletvekilinin de Bilecik'ten olacağını vurgularken, Halil Eldemir'in  Bursa'ya da destek olacağını söyledi.
Programda, Bursa'da 18 Milletvekilinin tümüne talip olduklarını ve alacaklarını ifade eden Torun; "Hatta bir arkadaşımız daha var.  Bursa'nın kamuoyunun yakinen tanıdığı. Biliyorsunuz Halil Eldemir arkadaşımız Bilecik AK Parti 1. sıra Milletvekili adayı.  Doğrudan Bursa'dan bağlantılı. Ailesi Bursa da, çevresi Bursa'da. Hem Bilecik'e katkı verecek, Bursa olarak da biraz destek alırız inşallah kendisinden" dedi. 
Tüm partilerde olduğu gibi AK Parti'de de milletvekili adayları belirlendi. Beklendiği gibi, ismi ön sıralarda geçen, Pazaryerili olan, Bursa'da iş hayatını sürdüren Halil Eldemir birinci sırayı, eski İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ise ikinci sırayı aldı. Halil Eldemir'in Bilecik'ten 1. sıra Milletvekili adayı gösterilmesi, komşu il Bursa'da sevinçle karşılanırken, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun tarafından Bursa'nın yerel kanalı AS TV'de "Plartform Seçim Özel" programında gündeme geldi.
İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Milletvekili adaylarının tanıtıldığı programda; "18 Milletvekili adayımızın 18'i de birbirinden değerli isimler. Bursa'da 18 vekili de alacağımıza inanıyorum. Hatta bir arkadaşımız daha var, Bursa'da kamuoyunun yakından tanıdığı. Halil Eldemir ismi. O da Bilecik 1'inci sırada biliyorsunuz. O da Bursa'yla doğrudan bağlantılı. Ailesi Bursa'da, çevresi Bursa'da. Hem Bilecik'e katkı verecek, Bursa olarak da biraz destek alırız inşallah kendisinden" açıklamasını yaptı. 
Bursa İl Başkanı Torun'un bu yöndeki açıklamasının kamuoyunda ve özellikle de siyasilerin gündeminde uzun süre kalması bekleniyor.
Editör: TE Bilişim