19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de törenlerle kutlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak ulusal bağımsızlık yolunda ilk adımı atmasının 97’nci yıl dönümünde, Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, konuşmalar ve halk oyunları gösterisiyle devam eden tören, genç sporcuların hazırladıklar gösterileri sergilemeleriyle devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüsnü Gün, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgün, Baro Başkanı Halime Aynur, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, 19 Mayıs 1919'da Türk Milleti’nin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin ve direnişin ilk kıvılcımı olduğunu söyledi. Bugünün Türk milletinin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

“Osmanlı devleti 19. yüzyılda büyük güç ve toprak kaybına uğramıştır. 1. Dünya savaşıyla ise tamamen Avrupa devletlerinin işgaline açık hale gelmiştir. Bu işgallere karşı ciddi bir direnç gösterilememiştir. Türk halkı Anadolu'da yüzyıllardır özgür ve Müslüman olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında 'Ya İstiklal Ya Ölüm' parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır. Milli mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 her yıl Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Ekonomik ve sosyal hayat ile karar alma mekanizmasındaki rollerinin genişletilmesi, gençlerimize daha kaliteli hizmet sunmak, farklı spor branşlarını yaymak ve uluslar arası yarışmalarda başarılı sporcular yetiştirmek bakanlığımızın en büyük amacıdır. Bir milletin en büyük gücü iyi yetişmiş her şeyin bilincinde ve donanımlı gençliğidir.”

Tören, Vali Nayir ve beraberindekilerin, Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sportif faaliyette başarı gösteren sporculara madalyalarının verilmesi ve öğrencilerin hazırladığı sportif gösterileri ile Sağlık Bakanlığınca çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla “Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı” kapsamında “Sağlık için hareket et” sloganıyla 111 bisikletin dağıtımıyla sona erdi.





Editör: TE Bilişim