ABD Hazine Bakanlığı Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyine düzenlediği askeri harekat nedeniyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelik yaptırım kararını açıklarken, ilimizden karara ilk tepki Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman’dan geldi.

ABD'nin Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'i yaptırım listesine aldığı açıklandı.

Açıklamaya göre; Akar, Soylu ve Dönmez kara listeye alındı, ABD'de varlıkları donduruldu ve bu Bakanlarla ABD'nin ya da ABD ile bağlantılı kurum ve kişilerin işlem yapmasına yasak getirildi.

“Gururumuzsun Fatih Dönmez”

ABD’nin üç Bakan hakkında almış olduğu bu karar sonrası ülke çapında birçok kesimden tepkiler dile gelirken hemşerimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez hakkında alınan bu karara Bilecik’ten ilk kınama Milli Benliği ile bilinen Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman tarafından yapıldı.

Başkan Yaman, alınan bu karara çok sert bir açıklama ile yanıt verirken, “sen yaptırım uygulasan ne yazar. O Osmanlı’nın doğduğu topraklardan doğdu. Bir it havladı diye yiğit susmaz. Gururumuzsun Fatih Dönmez” dedi.

Milletvekili Selim Yağcı, Gölpazarı Belediye Başkanı Hayri Suer, Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak’da ABD’nin almış olduğu yaptırım kararını kınayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na destek oldular.

Editör: TE Bilişim