Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Bahattin Şeker’in geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasının ardından, Milletvekili Fahrettin Poyraz AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında Şeker’i hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Bahattin Şeker kendisi hakkında konuşan Poyraz’a çok sert cevap verdi.

Ülkedeki eksiklikleri ve yanlışlıkları söyleminin kendileri için görev olduğunu belirten Bahattin Şeker, TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede yapımı devam eden Bilecik YHT gar binasını gören bir noktadan yaptığı basın açıklamasında başta hızlı tren olmak üzere Bilecik’in sorunlarına değinerek hükümete ve AK Parti’nin Milletvekili Fahrettin Poyraz’a göndermede bulundu.


“ HIZLI TREN YAVAŞ TREN OLACAK”

MHP Milletvekili Bahattin Şeker, “MHP olarak MHP’nin milletvekili olarak her zaman bu memlekete yapılan hizmetleri takdir ediyoruz. Eksikleri ve yanlışları söylemekte de kendimizi vazifeli hissediyoruz. Geçen günlerde Türkiye’nin son günlerdeki olayları ve başından geçenleri anlatmıştık. Ama sonradan AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz ve arkadaşları tarafından bu konularla ilgili hiçbir cevap verilmeden, Bilecik sorunlarına değinilmeden başka şeyler söylendi. Biz isterdik ki ayakkabı kutusundaki milyonlar söylesin, biz isterdik ki evdeki yazar kasalar, evdeki paralar söylensin, biz isterdik ki yapılan işler söylensin, umreye giden uçaklar söylensin, biz isterdik ki niye bu 4 tane bakanın görevden alındığı söylensin, hükümetteki değişiklikler söylensin, bu partinin içinde de yanlış kişiler olduğu bunun yanında da çok doğru işler yapıldığı da söylensin isterdik. Biz isterdik ki Bilecik’in eksiklikleri de söylensin bugün buraya geldiğimiz gibi işte hep beraber görüyoruz aşağıda yarım kalan hızlı trenin Bilecik’in içinde yavaş tren olarak geleceğini görüyoruz. Bizim aldığımız haberlere göre Bilecik ile Bozüyük arasında çok büyük bir sorun var. Eski yapılan tünel çökmüş içinde makine kalmış, bunun haricinde yeniden bir ihale olmuş bu ihaleyle birlikte 8 km.lik ayrı bir hat yapılıyor ve bu hat içindeki tünelinde çöktüğünü görüyoruz. Bunun haricinde Vezirhan’daki tünelde de büyük bir çöküntü olduğunu duyuyoruz. Burada Bozüyük’e kadar hızlı tren gelecek ve Bozüyük- Bilecik belki Osmaneli arasında bu hızlı tren yavaş tren olarak gelecek sonrada devam edecek olduğu söyleniyor. Biz isterdik ki Milletvekilimiz bu konular hakkında bize bilgi versin. Burada sizde görüyorsunuz hiçbir çalışma yok. Burada hızlı trendeki insanlar inecek binecek burada nasıl gezecek Mart ayında açılacak olan bu yerde biz bunların cevaplarını bekliyoruz. Bizim cevap beklediğimiz yerlerden birisi işte senelerdir devam eden bu yol yapılmış biz bunu takdir ediyoruz yapanlardan Allah razı olsun diyoruz. Ama Bilecik’in bu bağlantısı nasıl olacak buraya hızlı tren istasyonu olacaksa bizim bile gidemediğimiz yere insanlar inince Bilecik’e nasıl gelecekler. Yenişehir yolunun ihalesi ne oldu, hastane ne oldu son günlerde sizde takip ediyorsunuz 4-5 aydır Gülümbe rampasındaki ölümleri görüyorsunuz bunların sonucu ne oldu” dedi.


“TÜRKİYE’DE NEREDEN BULDUN KANUNU’NUN ÇIKMASI LAZIM”

Bahattin Şeker, yolsuzluk iddialarının yanı sıra son günlerde yaşanan gelişmelerin Türkiye’deki adalet sistemini yok ettiğini belirterek, 10 sene önce normal bir arabası olanın bugün uçakları olduğunu, bu parayı nasıl kazanıp devlete nasıl verdiklerinin bilinmediğini ve yine 10 sene önce bir tane fabrikası olmayanın bugün 10 tane fabrikası olduğunu da belirterek, ‘ister 10 sene, ister 20 sene olsun bu Türkiye’de nereden buldun kanununun çıkması lazım” dedi.

Şeker, “ HSYK’ya çatıp da bu işleri bitirmenizin bir anlamı yok. Artık Türkiye’de bir temiz eller operasyonunun yapılması lazım. Bunlar bir komplodur dediniz, Amerikan elçiliğine laf attınız elçiyi çağıramadınız bile Dışişleri Bakanlığı’na. Arkadan döndünüz faiz lobisi var dediniz. Yüzlerce kişi bu doların çıkmasından para kazandı dediniz. Çıkarın bu kişileri devlet sizsiniz kimler dolar almış kimler rant sağlamış bunların hepsini ortaya çıkarmanız lazım. Paralel devlet var dediniz artık ne söyleyeceğinizi şaşırdınız. Bu yolsuzluğu kapatmanız imkansız. O zaman yolsuzluk yoksa niye bu dört bakanı görevden aldınız. Sonra döndünüz Savcılarla ilgili konuşmalara bakıyoruz, bu Meclis’in en büyük amiri Cemil Çiçek 118. Madde kaldırılmıştır, Türkiye’de adalet sistemi yoktur demiştir. Acaba bu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adaleti mi bitmiştir. İşinize geldi mi Savcılar dürüst, işinize gelmedi mi Savcıları tanımıyorsunuz. İşinize geldi mi hukuk adalet var diyorsunuz işinize gelmedi mi tanımıyorsunuz. Bütün mahkemeler Türkiye’de tartışmalı hale geldi. Bunlar nasıl olacak ve Türkiye bu işlerin içerisinden nasıl çıkacak bunlara oturup bir cevap vermek zorundasınız. 29 yaşındaki bir çocuk trilyonlar içerisinde devlet bakanları ile kol kola ama bazı bakanlar buna uymamış, Sayın Babacan, Maliye Bakanı yanlarına bile almamışlar bunları takdir etmek lazım. Ama bunlarla olan ilişkileri de cezalandırmamız lazım. Bunların hepsine sizin bir cevap vermeniz lazım. Her şeyi dershane konusuna, her şeyi paralel devlete, her şeyi dışarıdan faiz lobisine getirmekle bir şey kazanamazsınız. Bilecik’in dertleri ile de uğraşmanız lazım. Son dönemlerimiz olabilir Fahrettin beyinde benimde. Ama bunlarla ilgili bir takım şeylerin söylenmesi lazım. Ben diyorum ki ister 10 sene ister 20 sene olsun bu Türkiye’de nereden buldun kanununun çıkması lazım. 10 sene önce normal bir arabası olanın bugün uçakları var. Bu parayı nasıl kazandılar devlete nasıl verdiler. 10 sene önce bir tane fabrikası olmayanın bugün 10 tane fabrikası var Türkiye’de. Bugün bu ülkede mücahitler müteahhit oldu. Herkesten milletvekillerinden, bürokratlardan, işadamlarından mali açıdan bizlerde dahil hesap sorulması lazım” dedi.


“BENİM YAPTIĞIM YERLER İMAR DIŞI SAHALARDIR”

AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın imar yolsuzluğu ile ilgili konuşmalarında kendisini de hedef alarak sahip olduğu yerlere konuyu getirmesine de tepki gösteren MHP Milletvekili Bahattin Şeker, “bunlar sapla samanı karıştırıp bir şeyler söyleyemiyorlar. Burada olayı saptırıp benim imar yolsuzluğu dediğim konu üzerine gidilmesi lazım. İmardan sorumlu bir bakan istifa ederken Başbakanı da istifaya davet etmiştir. Burada dönüp dolaşıp diyorsunuz ki Bahattin Şeker de imar ile ilgili bir takım önlemler alıp yerler almıştır. Doğrudur benim yaptığım yerler imar dışı sahalardır. Ben Belediye’ye müracaat ettiğimde 14 tane kurumdan Belediye yazı istiyor. Devlet su işleri, orman işleri, tarım, Botaş aklınıza ne kadar kurum gelirse bunlar Belediye’ye geliyor ve Belediye’de meclis kabul ettikten sonra biz ruhsatlarımızı alıyoruz. Ben 35 senedir ticaretin içerisindeyim. Benim varsa yanlış bir işim ve yolsuzluğum sizin güvenmediğiniz ama benim güvendiğim burada savcılar var istediğiniz yere şikayette bulunabilirsiniz. Sayın milletvekilimiz memurluktan müteahhitliğe geçmiştir bu işleri çok iyi bilir, Ankara’da şakır şakır daireler yapıyor. Bir kimseyi böyle suçlamak hiçbir şekilde yakışmamaktadır” dedi.

“FAHRETTİN BEY BİR HAMAM İSTERSENİZ AK PARTİ’NİN ÖNÜNE YAPALIM DA BU YOLSUZLUKTAN SUÇLANAN NE KADAR İNSAN VARSA BUNLARI BİR TEMİZLEYİNDE AK PARTİ’NİN AKI GİTMİŞ YENİDEN AKI OLSUN”

MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik ile ilgili sorunlara AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın değinmemesine tepki göstererek, “sormak lazım Yenişehir yolu ne oldu, ihale yapılacak dediler hiçbir şey yok. Gülümbe rampalarına niye önlem almıyorsunuz ölen insanların hiç mi önemi yok. Bu bağlantı yolunu neden yapmadınız ilçelerle ilgi sorunlar var bütün ilçelerdeki nüfusumuz azalıyor. Hastane işi ne oldu, garaj işi ne oldu bunlara cevap vermeniz lazım” dedi.

Şeker, yolsuzluklarla ilgili Milletvekili Poyraz’a seslenerek,  “bu yolsuzluklarla ilgili bir şeyler söylemeniz lazım. Ben Pazaryeri halkı için hamam yaptırmıştım. Dediniz ki seçimde MHP’nin Milletvekilleri gelsinler de burada yıkanıp temizlensinler bunu MHP’nin önüne koysunlar. Ben şimdi diyorum ki Fahrettin beye bir hamam isterseniz AK Parti’nin önüne yapalım da bu yolsuzluktan suçlanan ne kadar insan varsa bunları bir temizleyin de AK Parti’nin AK’ı gitmiş yeniden AK’ı olsun diyorum. Ben bu sözlerle hiç siyasette kavgaya, gürültüye getirmeden bu işi götürmek isterim. Ama bu memlekette az bir günümüz kaldı. Bizlerinde görevi bitiyor ama bu görevi yaptığımız müddetçe bu memlekete hizmet etmek en büyük vazifemiz” dedi.

“HERKESİN İŞLERİNİ KARIŞTIRIYORSUNUZ”

Bahattin Şeker, “Türkiye çok kritik günlerden geçmekte. Hatay’da bir TIR yakalanıyor bu TIR’ı Savcı aramak istiyor, Vali bey emir veriyor Vali Savcı’ya emir veremez. TIR’ı arattırmıyorlar TIR kayboluyor. TIR Türkmenlere gitti diyorlar Türkmenler biz TIR’ı almadık diyor. MİT ile Jandarma kavga ediyor. Nasıl bir ülke haline geldik görün. Başbakan konuşurken bir hanımefendi ayakkabı kutusu gösteriyor. Polis bunun evini basıyor. Siz Savcı’dan izin almadan hiçbir evi basamazsınız. Karakola götüremezsiniz bu insan haklarına aykırıdır, Anayasa Mahkemesi’ne gitse bu arkadaşımız bütün bu olanlardan bireysel haklarından kurtulur. Ama ülkeyi bir korku imparatorluğuna getiremezsiniz. Hepimizin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Sizin bu yaptıklarınızdan sonra Türkiye ekonomisi ne hale geldi. Esnafın, işadamlarının herkesin işlerini karıştırıyorsunuz ekonomi birbirine girdi” görüşlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim