Bilecik Belediyesi son günlerde gerçekleştirdiği ağaç kesimine bir yenisini daha ekledi. Şeyh Edebali Türbesi’nde Osmanlı Padişahları Tarihi Şeridi yanında bulunan erkek tuvaletlerinin yanında ek tuvalet yapılacağı gerekçesi ile asırlık çınarlar bir gecede yok edildi.

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine ağaç kesiminin bir gece öncesi saat 22.00 sularında gittiğimiz Şeyh Edebali Türbesi’nde, ağaçların kesileceği bölgenin işaretlendiğini gördük. Bölgeyi fotoğraflamamızın ardından sabah yeniden gittiğimiz Edebali Türbesi’ndeki alanda büyük iki çınar ağacının ve bir söğüt ağacının kesildiğini ve yok edildiğini gördük.

Son günlerde yatırım yapıyoruz gerekçesi ile şehirdeki ağaçları kesen belediyenin, geçtiğimiz ay Devlet Hastanesi girişinde yapmayı planladığı Osmanlı Sokağı dükkanları projesi kapsamında büyük çam ağaçlarını kestiği, yine geçtiğimiz hafta merkez Migros karşısında otopark yapılacağı gerekçesi ile çevresindeki ağaçları kestiği görülmüştü. Son olarak da Şeyh Edebali Türbesi’nde hela yapılacak diye büyük yıllanmış çınar ağaçlarının gece yarısı belediye tarafından kesilerek yok edildiği gözlendi.

Belediye yetkilileri ise kesilen çınarlar için yoğun ziyaret nedeni ile tuvalet eksikliğinin bulunduğunu ve bu yönde vatandaşların talebi doğrultusunda koruma kurulundan tuvalet yapılması konusunda proje sunulduğu ve izin alınarak çalışmaların yapıldığı ve ağaçların kesildiği belirtildi.

Tuvalet yapımı için Koruma kurulundan izin alan Belediye yetkililerinin ağaç kesimi için de izin alıp almadıkları merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim