Bilecik Belediyesi’nin açmış olduğu Güzel Market ile birlikte ihtiyaç sahipleri yapılacak olan bağışlar sayesinde eşyasız kalmazken, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek.

Kültür Kongre Merkezi’nde Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, CHP İlçe Başkanı Berna Pamukçu, mahalle muhtarları ve daha birçok katılımcıyla kurdele kesim töreni ile açılışı yapılan Güzel Market, Bilecik’teki yardıma ihtiyacı olanlara biraz olsun nefes olacak.

Yardımsever vatandaşlar tarafından bağışı yapılan; koltuk takımlarından, beyaz eşyaya, giyeceklerden, çocuk oyuncaklarına ve birçok daha ev eşyası Bilecik Belediyesi aracılığı ile yardıma ihtiyacı olanlara dağıtılacak.

“Buradaki ana konumuz, insanların birbiri ile yardımlaşması”

Belediye Başkanı Semih Şahin, Güzel Market ile ana hedefin kaynakları en doğru şekilde kullanmak ve insanların birbirleri ile yardımlaşması olduğunu söylerken, “bu pandemi döneminde hiç durmadan çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sosyal markete ihtiyaç maalesef artmış durumda, her ne kadar bizim hükümetimiz pandemi döneminde işsizliğin yüzde 0.2 azaldığını söylese de yolda gezerken işsizliğin ne kadar arttığını veriye falan gerek yok görüyoruz.

Özellikle günübirlik çalışan sayısı Türkiye’de 6 milyon ve bu insanların çoğu da sosyal yardımla yaşamaya alışmadığı için zor günler geçiriyor.

“Alanda veren de birbirini görmeyecek”

Bu çerçevede toplumsal dayanışmanın en iyi örneği olan sosyal marketi daha hızlı biçimde açtık. Buradaki ana konumuz, insanların birbiri ile yardımlaşması ve bunu da bizim üzerimizden yaparak alanın da verenin de birbirini görmemesi ana hedefimiz bu. Kaynaklarımızı en doğru biçimde kullanmak için biz bunun organizasyonunu yapacağız.

Belediye bir takım eşyalar alıp, bir takım insanlara vermeyecek. Hayırsever vatandaşlarımız durumu daha az iyi olanlara yardım edecek, biz de bunu organize edeceğiz. Bu çerçevede ben bu kampanyada ev eşyası ve giysiden öte oyuncak verilmesini istiyorum çünkü evde o kadar çok oyuncağı olan insanlar var ki biliyorum bunu onlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu oyuncakların toplanmasını önemsiyorum ben çünkü çoğunlukla insanlar daha fazla evdeler şu anda ve çocukların oynaması lazım, bu yüzden özellikle herkese söylüyorum evlerinde çocuklarından, torunlarından kalma oyuncakları lütfen bu markete bağışlasınlar. Bizimde bunları doğru yere ulaştıracağımıza emin olsunlar, bununla ilgili ekibimizde hazır, Bilecik’e hayırlı olsun” dedi.

Milletvekili Yaşar Tüzün ise, sosyal Belediyecilik anlayışının en güzel öreğinin bu proje ile yapıldığını belirtti ve yardımın en makulünün bir elin verdiğini diğer elin görmemesi şeklinde olduğunu vurguladı.

“Sosyal Belediyecilik anlayışının en güzel öreği bu proje”

Vekil Tüzün, “bugün Bilecik’imiz de bir ilki yaşamanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Sosyal Belediyeciliğin tarifini aslında Sosyal Demokrat Belediyecilik olarak ta anlatabiliriz. Sosyal Demokrat Belediyecilikte 7 aylık bebekten, 70 yaşındaki insana birlik beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde hareket ettiren anlayış tam da Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışıdır. Bu anlayışı Türkiye’de ve dünyada pandemi döneminden geçtiğimiz bir dönemde halkımızın, milletimizin menfaatleri doğrultusunda ortaya koyan anlayışı bugün bir kez daha tebrik etmeden geçemeyeceğim. Bu konuda Sosyal Hizmetler birimi yetkililerine, Belediye Meclis Üyelerimize ve kuşkusuz Belediye Başkanımıza Bilecik halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.

“Sağ elin verdiğini, sol el bilmeyecek”

Başkanımızın da ifade ettiği gibi; Belediye kendi imkanları ve bütçesi doğrultusunda ihtiyacı olan insanlarımıza, ailelere gerekli maddi ve manevi desteği yapmaktadır ama esas olan, hepimizin evinde, hepimizin işyerinde çok kısa süreli kullandığımız eşyalarımız var. Bunlar mutfak eşyasından tutun da, giyim eşyasına varıncaya kadar. İşte bu tür eşyaları Belediyemizin öncülüğünde ve dinimizde olduğu gibi, “sağ elin verdiğini,s ol el bilmeden” bu yardımı alan kişinin de kimin getirdiğini bilmeden bu ihtiyacı olan eşyayı evine götürüp kullanmasının mutluluğunu yaşayacak.

Tüm Bilecikli hemşerilerimizin, Bilecik’te yaşayan vatandaşlarımızın bu projeye Güzel Market’i daha da güzelleştirebilme adına katkı vermelerini rica ediyorum. Bu projemizin Bilecik halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.


 

Editör: TE Bilişim