Geçtiğimiz Ramazan ayında kuruma yapılan bağışların ardından şimdi de yaklaşan Kuran Bayramı öncesinde kurban derileri ile ilgili olarak vatandaşların yardımını bekleyen Türk Hava Kurumu yetkilileri, “Türk Hava Kurumu'na bağışladığınız her kurban derisi, THK tarafından sizlere bir çok alanda hizmet olarak geri dönüyor” dedi.


Bilecik Şubesi’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

"Ülkemizdeki orman varlığının güvencesi de Türk Hava Kurumudur. Olası Orman yangınları durumunda, orman ve su işleri Bakanlığımızla koordineli olarak yangına en yakın bölgeden kalkan THK uçaklarımız orman yangınlarına süratle havadan müdahale edebilecek kabiliyettedir. Uçaklarımızı kullanan pilotların büyük bir kısmı Türk Hava Kurumu personelidir. Vatanın ormanlarını kurtarabilmek için hayatları pahasına yangın ortasına dalabilecek kadar gözü pektir.

Türk Hava Kurumuna bağışladığınız her kurban derisi , THK tarafından sizlere bir çok alanda hizmet olarak geri dönüyor.  Yapmış olduğunuz her bir bağış ile Avrupa’nın en büyük yangın söndürme filosuna sahip olduk, ayrıca Sağlık Bakanlığımız ile koordineli olarak görev yapan hava ambulans uçak ve helikopterlerimiz, hasta ve yaralıların en çok ihtiyaç duyduğu anda yardımlarına koştu. Organ nakli gerektiren uçaklarını devreye sokarak en kısa ve sağlıklı şekilde organların taşınmasını sağladı. Yangın söndürme uçaklarımız ile bağışladığınız her bir kurban derisi yangın söndürme çalışmalarımızda bir su damlasıdır.


Üniversitemizde gazi ve şehit çocuklarımızı ücretsiz okuttuk, Konusunda uzman eğitici personellerimiz sportif havacılığın çeşitli branşlarında Türk Silahlı Kuvvetleri personeline eğitimler verdi, Gözünü dahi kırpmadan düşman topraklarına giren ve hedeflerini tam onikiden vuran kahraman pilotlarımızın bir çoğunun eğitimini verdik, Yurdumuzda çeşitli şampiyonalar düzenleyip, farklı ülkelerden gelen sporcuları ülkemizde buluşturduk.

Halkımızın duyarlılığı ve muhtarlarımızın destekleri ile yaklaşık 100 yıldır Büyük Türk Milletimize hizmet yolunda birçok hayırlı işler yapmaya devam ediyoruz, Devam edeceğiz. Kurumumuz bu desteğin karşılığında yapılan yardımları son kuruşuna kadar hesabı verilebilir bir şekilde devam ettirmektedir.

Bu yılda Mübarek Kurban Bayramında her yıl olduğu gibi deri toplama çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızın desteklerine güveniyoruz ve desteklerini bekliyoruz. Halkımız yaptıkları  kurban derisi bağışı ile birçok hayırlara vesile olmuş olacaklar. Bizlerde bu hayırlara aracı olmaktan son derece mutluyuz.

 

 

Editör: TE Bilişim