Karasu Vadisi’ne yapılan spor salonunun doğalgaz sorunu sürüyor. Konu, geçtiğimiz İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Bilecik Belediyesi döşenecek doğalgaz hattı için Beygaz’a güzergah çizdiklerini söylerken, Gençlik Spor İl Müdürlüğü güzergah üzerinde özel mülkler bulunduğunu söyledi. Konunun bir an önce çözülmesini isteyen Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, Belediye, Beygaz ve Gençlik Spor yetkililerinin bir kaz daha bir araya gelip konuyu görüşmelerini istedi.


Salonun yapımına 2013 yılında başlandığını ve inşaatın 2014 yılında tamamlandığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, sadece çevre düzenlemesi kalan yeni spor salonunun doğalgaz sorununun devam ettiğini gündeme getirdi. Konuyla ilgili söz alan Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Beygaz yetkilileriyle bir araya geldiklerini, bu güne kadar ilimizde çalışması olmayan şirketin bayram sonunda çalışmaya başladığını ve spor salonunun bulunduğu alanı da programına aldığını söyledi. Ay, Beygaz’a doğalgaz hattı döşemesi için özel mülkten geçmeyen bir güzergah çizip ilettiklerini ve konu üzerinde uzlaştıklarını söyledi.


Yeniden söz alan Lütfi Doyuk ise; Beygaz’la Belediyeden sonra kendilerinin de görüştüğünü, konunun Abdullah Ay’ın söylediği gibi olmadığını ve Tapu Kadastro’dan çıkartılan projede yol güzergahı üzerinden salona dönüşte özel mülkler bulunduğunu söyledi. Doyuk ayrıca, Beygaz’ın kendilerine belediyenin çalışmasının bir sene süreceğinin söylendiğini ifade etti.

Bunun üzerine Vali Nayir, “Doğalgaz bitmezse orada büyük sıkıntılarımız olur, bu sene kullanamayız, kullanamadığımız gibi tahribatta olur. Tekrar bir araya gelin bu konuyu konuşun. Onlar mevcut yoldan götürmek istemiyorlar, mevcut yol imar yolu değil diyorlar. Yarın imar yolu açıldığında biz hattı komple taşımak zorunda kalıyoruz. İmar yolundan ya müsaade alınsın ya da imar yolu açılsın biz öyle getirelim diyorlar. Çözüm bulmamız lazım” dedi ve Belediye, Beygaz ve Gençlik Spor yetkililerinin yeniden bir araya gelerek konuya çözüm bulmalarını istedi.

 

Editör: TE Bilişim