Covid-19 ile mücadelede en önde savaş veren Bilecik’teki sağlık ekipleri gecesini gündüzüne katarak çalışmaya devam ederken, kentin en ücra köşelerindeki vatandaşlara bile ulaşıyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, “36’sı doktorlu olmakla birlikte 85 filyasyon ekibimiz sabahtan akşam geç saatlere kadar çalışıyor. Sağlık çalışanlarımız, şuan sahada 170 kişi ile aktif biçimde görev alıyor” dedi.

Tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi bir yıldır adeta esir alan, sonucu ölümler doğuran Koronavirüs ile mücadelenin asıl kahramanları bu süreçte şüphesiz sağlık ekipleri oldu. Bilecik’te Pandemi süresi boyunca dur durak bilmeden canını dişine takarak özveri gösteren sağlıkçılar tüm zorluklara rağmen engel tanımadan vatandaşlara dokunmaya devam ediyorlar.

HİÇBİR ENGEL TANIMIYORLAR

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde filyasyon ekipleri mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy, ev ev çalışmalarını devam ettiriyor. Her bir çağrıyı önemle değerlendiren Bilecik’teki sağlıkçılar fedakarlıkları ile takdir toplamaya devam ediyor.

HASTALARLA İLK TEMASI ONLAR KURUYOR

Salgın ile mücadele noktasında sağlıkçılar Covid-19’a yakalanan veya belirti gösteren hastaların ilk olarak şikayetlerini değerlendiriyor. Ardından Filyasyon ekipleri hasta ile ilk teması kurarak şikayetleri doğrultusunda hastalık belirtisi gösteren kişileri teste tabi tutuyor. Gerek evde uygulanan, gerek yurtlarda, gerekse de hastanede uygulanan sağlık müdahalelerinde sağlıkçılar hastalara bebek gibi bakıyorlar.

1-2 HAFTADIR CİDDİ ARTIŞ VAR”

Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Damkacı, vaka artışı ile birlikte ciddi yoğunluklar olduğunu belirtip, "ekiplerimiz Ramazan ayına rağmen durmaksızın, iftar saatinde bulundukları yere göre bazen yemek dahi yemeden, bazen yanlarına aldıkları kumanyaları ile görevlerinin başındalar. Bizler de onlara her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Mart ayına kadar belirli seviyede olan vaka sayılarında özellikle son 1-2 haftadır ciddi artış söz konusu. 36’sı doktorlu olmakla birlikte 85 Filyasyon ekibimiz sabahtan akşam geç saatlere kadar çalışıyor. Sağlık çalışanlarımız, şuan sahada 170 kişi ile aktif biçimde görev alıyor. İl Sağlık Müdürlüğü’nde kurulan Çağrı Merkezi tarafından ise hem aramalarda, hem adres-telefon güncellemelerinde, hem de çağrı değerlendirmede 60 sağlık çalışanımızla ekiplerimize destek veren arkadaşlarımız mevcut.

Vatandaşlarımızdan vargücüyle çalışan sağlık çalışanlarımıza destek olmalarını, temaslı bilgilerini zamanında ve doğru vermelerini, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararlara riayet etmelerini, maske, mesafe, temizlik kurallarına özen göstermelerini, Bakanlığımız tarafından yürütülen aşılama çalışmaları kapsamında aşısı tanımlanmış her vatandaşımızdan aşılanmalarını tamamlayarak Pandemi sürecinin hızlı atlatılması konusunda desteklerini bekliyoruz”dedi.

HASTAYA ULAŞMA ANLARI GÖRÜNTÜLENDİ

Diğer yandan, Filyasyon ekibinin testi pozitif çıkan H.K.’nın (42) evine gittiği anlar görüntüledi. Koruyucu kıyafetlerini giyen sağlık görevlileri, kapıda sağlık durumunu sorduğu H.K.'ya tedavisi için ilaçlarını teslim ederek, uyması gereken kuralları anlattı. Filyasyon ekibi, H.K.'nın temaslı zincirini tespit etmek için de çalışma yaptı.

HASTALAR SAĞLIKÇILARA MİNNETTAR

Koronavirüse yakalanan ve atlatan birçok hasta sağlıkçılara minnettarlığını dile getirirken, onların her türlü takdiri hakttiğini belirttiler.

Editör: TE Bilişim