Vatan Partisi İl Başkanı Niyazi Güner, erken seçim kararına ilişkin yazılı açıklama gerçekleştirdi.

Başkan Güner, Vatan Partisi olarak seçimlere hazır olduklarını ilan ederken, bu seçimi Tayyip Erdoğan’ın kazanamayacağını ileri sürdü.

Vatan Partisi İl Başkanı Niyazi Güner, erken seçim kararına ilişkin şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“AKP iktidarı ve onun arkasında giden MHP çok zor durumda. Borçlanma ekonomisi iflas etti. Türkiye'yi Ak Parti ile birlikte borç batağına batırdılar. O nedenle yaşanan büyük ekonomik sıkıntıların oylara yansımasından korkuyorlar, biran önce seçime gitme telaşı buradan geliyor. Vatan Partisi seçimlere hazır. Zaten seçim hazırlıklarına ilk başlayan Vatan Partisi olmuştur. Olağanüstü kurultayı toplayarak cumhurbaşkanı adayını saptadı, Vatan Partisi Genel Başkanı aynı zamanda cumhurbaşkanı adayıdır. Resmen henüz hiçbir parti Cumhurbaşkanı adayını ilan etmiş değil. AKP'nin Cumhurbaşkanı adayının Erdoğan olacağı belli ama onlarda resmi olarak ilan etmedi.

“Devlet Bahçeli'nin bunları düşünecek hali yok”

Seçimin yapılması için bazı yasal şartlar var. Devlet Bahçeli 2002 seçimlerinde de ABD emperyalizminin planları ve ABD'nin savaş takvimine göre hemen ortaya atılıp 2 Kasım 2002'de seçim var diye ilan etmişti. Bu kez yine aynı rolle ortaya çıkıyor. Bununla birlikte seçim takvimiyle ilgili çalışmaların yapılması gerekiyor. Bahçeli'nin belirlediği tarihte seçimlerin olması hukuki şartlar nedeniyle o kadar kolay gözükmüyor. Henüz "uyum yasaları" Meclis'ten çıkmış değil. Uyum yasaları çıktıktan sonra ayrıca siyasal partiler arasında eşitlik olması için zaman gerekiyor. Devlet Bahçeli'nin bunları düşünecek hali yok, büyük telaş içerisinde çünkü partisi dağılıyor. Ne olursa olsun her hâlükârda Vatan Partisi seçime hazır. Seçim hangi tarihte yapılırsa yapılsın bu Türk milletinin zaferi olacaktır.

Vatan Partisi olarak şimdiden ilan ediyoruz, bu seçimi Tayyip Erdoğan ve Amerikan emperyalizminin kuklaları kazanamayacak. Türk milletine güveniyoruz.”

Editör: TE Bilişim