Bozüyük’te 'millet ittifakı'nın adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre 20 yıl sonra yeniden belediye başkanlığına seçildi. Sonuçların belli olmasının ardından binlerce Bozüyüklü zafer kutlamaları için sokaklara döküldü.

Yerel seçime 'millet ittifakı'nın adayı olarak giren CHP'li Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, 157 sandığın kurulduğu Bozüyük'te, resmi olmayan sonuçlara göre, yaklaşık yüzde 50 oy alarak, belediyenin yeni başkanı oldu. Sonuçların belli olmasının ardından Türk Bayraklarını ellerine alan binlerce Bozüyüklü, zafer kutlamaları için sokaklara döküldü. Çok sayıda araçla gerçekleştirilen konvoyun ardından kalabalık Cumhuriyet Meydanında toplandı. Meydanı hınca hınç dolduran kalabalık, Bakkalcıoğlu’yla birlikte zafer şarkıları söyledi.

Burada kalabalığa açıklama yapan Bakkalcıoğlu’nun ilk sözleri, “Bozüyük’e bahar geldi. Önce yüce Rabbimin izni sonra güzel hemşehrilerimin oyuyla seçimi kazandık” oldu.

Ayrılıkçı değil, her kesimi kucaklayıcı bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını anlatan Bakkalcıoğlu, şöyle konuştu:

“Bayrağımızın al rengini çok seviyorum. Ankara’dan Eskişehir’e, Eskişehir’den Bozüyük’e, Bozüyük’ten Bilecik’e kıpkırmızı boyattık bu bayrağı. Biz seçim sürecinde söylediğimiz her şeyin arkasında duracağız. Biz asla ayrılıkçı olamayacağız. Biz Alevi, Sünni şuralı buralı diye ayırmayacağız. Her kesim, bize oy veren seçmenlerimizin yanı sıra diğer partilere, adaylara da oy veren seçmenlerimiz de bizim. Tüm Bozüyük’ü kavrayacağız. Tüm Bozüyük bizim. Biz asla kibirli olamayacağız.

Her zaman siz halkımıza sevgi dolu olacağız. Ben size, ‘halkın her an dokunabileceği kadar yakın bir başkan olacağım’ dedim. İşte öyle olacağım. Sizin önünüzdeki o belediyedeki ak masa, pak masa kalkacak. Bana ve arkadaşlarıma verdiğiniz oylarla çok büyük destek verdiniz. Bozüyük’ü yönetme görevi verdiniz. Aynı zamanda sırtımıza çok büyük yük de yüklediniz. Ama inşallah bu yükü sonuna kadar alnımızın açıklığıyla götüreceğiz. Nasıl geçmişte alnımız açık olduysak şimdi de öyle olacağız. Seni Seviyorum Bozüyük.”

Öte yandan ilçede dört bir yanındaki zafer kutlamaları gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Kaynak:Kadir Çetin

Editör: TE Bilişim