Kokmaz Kesik/Talha Güney

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında 16 askerin şehit düşmesinin ardından Bilecikli vatandaşlar yürüyüş düzenleyerek terörü lanetledi. Binlerce Bilecikli şehitler için yürürken PKK terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehit sayılarının önüne geçilememesi tüm Türkiye’de sabırların taşmasına neden oldu. Bilecikli vatandaşlar da bu duruma sessiz kalmadı ve şehitler için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Meydanda toplanan vatandaşlar ilk önce saygı duruşunu yerine getirdi ve ardından İstiklal Marşımızı okudular.

Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan spot ışıklarının açılmaması üzerine vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar, ışıkların her gün açıldığını ancak yetkililerin yürüyüşün olduğunu bilmesine rağmen ışıkları kasıtlı olarak açmadıklarını iddia ettiler. Işıkların açılmaması üzerine bir vatandaş belediyeyi arayarak ışıkların açılmasını istedi.

Vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’ndan yürüyüşe başlayarak Atatürk Bulvarı ve Tevfikbey Caddesi üzerinden yürüyüşü sürdürdüler. Yürüyüşe vatandaşlar araçlarıyla da destek verdi. Aynı zamanda AK Parti (AKP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) binaları önünde üst düzey güvenlik önlemleri alındı. 

GAZİ HÜSNÜ AVCI OMUZLARDA TAŞINDI   

PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu gazi olan Hüsnü Avcı da yürüyüşteydi. Gazi Avcı’yı vatandaşlar omuzlarında taşıyarak “bu vatan sizinle gurur duyuyor” şeklinde slogan attı.

7'DEN 70'E 

Yürüyüşe küçükten büyüğe katılım yoğundu. Herkesin ortak noktası terörün artık durmasıydı. Vatandaşlar, “ne mutlu Türküm diyene”, “mecliste PKK istemiyoruz”, “ şehidim hakkını helal et bize”, “bu vatan sizinle gurur duyuyor” şeklinde sloganlar attı. Atılan sloganlar ve yapılan yürüyüşün ardından vatandaşlar tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

Vatandaşlar meydana geldiklerinde spot ışıklarının açıldığını gördü. Bunun üzerine bir vatandaş "bu ışıkların açılması için illa tepki mi göstermememiz gerekiyor" diyerek çıkıştı. Burada vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı tekrar okudu. Yapılan duaların ardından yürüyüş sona erdi. Vatandaşlara hassasiyetleri nedeniyle emniyet yetkilileri teşekkür etti. 


Editör: TE Bilişim