Cafer Elmas

Dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen toprak kayması vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Cumhuriyet Mahallesi Değirmen Sokak’ta İş-Kur Müdürlüğü yolu üzerinde inşaat temeli için kazı yapılan bölgede, toprak kayması meydana geldi. Kayma nedeniyle  Ufuk Aşçıoğlu’na  ait 4 katlı binanın elektrik trafosu patladı. Panik olan mahalle sakinleri soluğu dışarıda alınca mahallede yapılan yeni binanın hafriyat çalışmaları nedeni ile kayma meydan geldiği görüldü.



Kayan yolun hemen dibindeki 4 katlı binanın sahibi Ufuk Aşçıoğlu durumu hemen Belediye’ye bildirdi. 
Gece olay yerine gelen Belediye Zabıta ekipleri ve Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler durum ile ilgili incelemede bulundular. Jeoloji Mühendisi’nin de gelip inlemede bulunduğu olay yerine gelen  Belediye Fen İşleri Müdürü Abdullah Ay, kayan yolda hafriyatın durdurulup sert dolgu yapıldıktan ve fora kazık çakılması durumunda inşaatın yapılmasına izin verileceğini şuan için binada çok önemli bir durum olmadığını gereken her türlü önlemi alacaklarını belirtti.


Bina sahibi Ufuk Aşçıoğlu ise kaymayı gündüz farkettiklerini ve durumu Belediye’ye ilettiklerini fakat Belediye’nin bir önlem almadığını trafonun patlaması ile korku yaşadıklarını evin kayması durumunda evdeki  çocukların tehlikede olacağını söyleyerek Belediye yetkililerine tepki gösterdi. İnşaat alanı ve kayan yol şerit ile çevrilirken inşsat durduruldu.




Editör: TE Bilişim