Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Fevzi Uzun, son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili basın açıklaması yayınladı.  Uzun, yaptığı açıklamada teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini vurguladı. ‘Ekmeğini bu ülkeden yiyen herkes, kökeni ne olursa olsun birbirleri ile kardeştir’ diyen Uzun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Son dönemlerde ülkemizde yaşanan terör olayları, milletimizi endişeye sürüklemiş, hepimizi derinden üzmüştür. Terörle mücadele etmek için her zamankinden daha güçlü ve her zamankinden daha sıkı, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmaya ihtiyacımız vardır.

Türkiye’nin geleceği aydınlıktır. Bu bilinçle, ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemlerde hepimizin üzerine düşen en önemli sorunluluk sağduyulu davranmaktır. Bu yaşananlar karşısında, birlik ve beraberlik içinde, daha sağduyulu olmalı, ülkemizin birliğine, refahına ve geleceğine sahip çıkmalıyız.

Güzel ülkemizde yaşayan, bu ülkenin havasını soluyan, suyunu içen, ekmeğini bu ülkeden yiyen herkes, kökeni ne olursa olsun birbirleri ile kardeştir. İnsanımız, geçmişte ülkemizin menfaatleri söz konusu olduğunda nasıl birlik ve beraberlik içerisinde, milli ruhla hareket etmişse, bugün de yine beraberce, bu şer odaklarına karşı aynı tepkiyi vereceklerinden kuşku duyulmamalıdır.

Unutmayalım ki, terör; askerimizi, polisimizi öldürerek hedefine ulaşamaz. Terör, toplumu bir birine düşman ederek kaos ve kargaşa yaratarak ulaşır. Biz, geçmişte bu tuzağa düşmedik, bugün de düşmeyeceğiz. Bundan dolayı tüm vatandaşlarımızı itidale, sakinliğe, kardeşlik ve akrabalık bağlarımızın gereği olan daha çok sevgi ve saygıya davet ediyoruz. Özellikle, gençlerimizi şiddetin bir parçası değil, ülkemizin parlak geleceğinin bir parçası ve katkı koyucusu olarak görmek istiyoruz.

Bugün birbirimize daha çok kenetlenmemiz, teröre en güzel cevaptır. Yakmak, yıkmak, kentlerde kaos havası verecek ortamlar yaratmak, öfke seli ile aklın ve vicdanın sesine kulak tıkamak bir çözüm değildir. Provokasyonlara izin vermemeliyiz. Bu ülkenin yasaları, kanunları var, polisi, askeri var, hukuku adaleti var. Devletimizin kurumları, provokasyonlara ve oyunlara cevabını verecektir. Bu yüzden, sokaklarımız kavgayla ve kaosla cezalandırma yerine dönmemeli, vatandaşlarımız da kendisini güvenlik güçlerinin yerine koymamalıdır. Devlete güvenmelidir. 

Birlik ve beraberliği, huzuru ve düzeni bozmaya yönelik hain saldırı ve olayların, masum canların katledilişinin, yürekleri dağlayan görüntülerin en kısa zamanda son bulmasını diler, terör olaylarında vatanı için canını veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerim.” 

Editör: TE Bilişim