Bilecik Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’nda gerçekleştirilen eğitimler sona erdi. 96 katılımcı ile değişik mesleklerden oluşan, 24’er kişilik sınıflarda günlük 6 saatten toplam 24 saatlik eğitimler, 4 gün sonunda tamamlandı.

SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, tamamlanan eğitimler ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Adalet Bakanlığının Çıkarmış Olduğu Bilirkişilik Yönetmeliği; 03 Ağustos 2017 tarih 30143 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmelik de;

“MADDE 30 - (1) Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren eğitimi ifade eder.

(2) Temel eğitim, on sekiz saati teorik ve altı saati uygulamalı olmak üzere en az yirmi dört ders saatinden oluşur.” Denilmiştir.

“MADDE 33- (1) Bilirkişilik temel eğitimi Daire Başkanlığınca izin verilmek kaydıyla;

-Üniversiteler,

-Türkiye Adalet Akademisi,

-Adli Tıp Kurumu,

-Türkiye Barolar Birliği ve barolar,

-Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve bağlı odalar,

-Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği ve bağlı odalar,

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,

-Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu ve esnaf ve sanatkârlar odaları birlikleri ile

-Türk Tabipleri Birliği ve bağlı odalar tarafından verilebilir.” Denilmiş,

Bu madde Hükmüne göre de Mesleki Birliğimiz TÜRMOB, Sürekli Eğitim Merkezimiz TESMER aracılığı ile Türkiye genelinde Tüm Mali Müşavirler Odalarında düzenlenecek eğitimler ile ilgili gerekli izinleri alarak bu hizmeti bizlere sunmuştur.

Bilecik SMMM Odamız Eğitim salonlarında düzenlediğimiz 2017/1. Dönem eğitim programında;

* S.M. Mali Müşavir 26

* Harita ve Kadastro Mühendis ve Teknikerleri 16

* Ziraat Mühendisi 13

* Avukat 10

* İnşaat Mühendisi 6

* Emlakçi 4

* Gayrimenkul Değerleme Uzmanı 4

* Bankacı 4

* Sigortacı 2

* Arkeolog 1

* Astsubay 1

* Elektrik Mühendisi 1

* Finansçı 1

* Mimar 1

* Öğretmen 1

* Polis 1

* Psikolog 1

* Sosyal Çalışmacı 1

* Sosyolog 1

96 katılımcı ile değişik mesleklerden oluşan, 24 er kişilik sınıflarda günlük 6 saatten toplam 24 saatlik eğitimimizi, Sabah Grubu için 8.30-14,30 Öğle grubu için 15.30-21,30 saatleri arasında Cumartesi-Pazar-Pazartesi Ve Salı Günü Olmak Üzere Toplam 4 günde tamamladık.

Bilirkişiler; Adaletin en iyi şekilde tecelli etmesi bakımından Hakim ve C.Savcıların, verecekleri kararlarda kendi alanları dışında, uzmanlık alanlarına göre kendilerine konu ile ilgili yardımcı olmaları bakımından çok önemli bir kamu görevi ifa etmektedirler.

2017/1 dönem eğitimler tamamlandı ancak bundan sonra da sınıf oluşması halinde odamızda eğitim organizasyonuna devam edeceğiz.

Yakın bir zamanda kayıt sistemi açılacak olup bu döneme yetişemeyip, Bilirkişi eğitimine katılmak isteyenlerin, Bilecik SMMM Odamız internet sitemizde yapılacak duyuruları takip ederek sonraki dönemlere kayıt olabilirler. Bu eğitime katılıp sertifika almayanların 2018 yılı Bilirkişilik Listelerinde yer almayacağı unutulmamalıdır.

Başından sonuna kadar bu organizasyonu planlayan, Üst Kuruluşumuz TÜRMOB ve TESMER Genel Başkanı Sayın, A.Masis Yontan Nezdinde Tüm Kurul Üyelerini, Birim amirlerini, Personelini kutluyor, hepsine ayrı, ayrı teşekkür ediyorum.

İstanbul, Kocaeli ve Bilecik deki eğitmenlerden oluşan, eğitmen kadromuz; Sayın, Yrd.Doç.Dr.Kürşat Yağcı, Sayın, Av.Dr.Erkan Sarıtaş, Sayın,Yrd.Doç.Dr.Kamuran Soylu, Sayın, SMMM Fikret Gökmen’ e de ayrı, ayrı teşekkür ediyorum.

Odamız adına, Güzel bir eğitimi tamamlamanın haklı gururunu yaşıyor, Geceli Gündüzlü, Bu süreç içersinde özveriyle çalışan, Odamız Tüm Kurullarına ve Personeline de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim