Korkmaz Kesik


İl Genel Meclisi'nde Şeyh Edebali Üniversitesi'ne yaklaşık 100 Bin Liralık maliyetinde 30 tane donanımlı bilgisayar yardımı gündeme geldi. Ancak yardım yapılması için gerekli bütçenin olmadığı ifade edildi. Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ise 'bilgisayar yardımı yerine asfalt yapalım' dedi.

İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşim toplantılarının son gününde Şeyh Edebali Üniversitesi'ne yaklaşık 100 Bin Liralık maliyetinde 30 tane donanımlı bilgisayar yardımı yapılması teklif edildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant imzalı teklifte üniversitenin eğitim ve öğretim hayatında kullanılmak üzere üniversite bürokratlarına tahsis edilmesi amacıyla bilgisayar yardımı yapılması istendi.


Ödenek yok


Konu ile ilgili konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Özel İdaresi'ne ait olan ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak kullanılan binanın üniversiteden alınmasının ardından üniversite tarafından yapılan yatırımlar karşılığında bilgisayar istediğini söyledi.


Nalbant, geçen yıl Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Genel Meclisi Serkan Yıldırım ve Rektör Azmi Özcan’ın konu ile ilgili görüşmesi sonucunda Vali Nayir ve Meclis Başkanı Yıldırım’ın gerekli yardımları yapılacağını söylediğini ifade etti. Nalbant, "Eski iktisat fakültesi olan alanımız vardı. Biz de Meclis’te aldığımız kararla orayı hizmet binası yapalım dedik. Üniversiteile geçen sene yaptığımız görüşmeler sırasında sayınValimiz ve İl Genel Meclis Başkanımız ve Rektör hocamızla görüşüyorlar.


Rektör Hoca, “bu binaya biz yatırım yaptık. Sizin bize bir katkınız olacakmı?” diye soruyor." Sayın Valimiz ve Meclis Başkanımız da, "istediğiniz doğrultusunda yardım yaparız"dediler. Bu görüşmeler sonucunda bu isteği yazılı hale getirdiler. Bize 100-120 Bin civarında tutan destek verir misiniz?" dediler. Biz de bunu Meclis’in takdirine sunuyoruz.


Bu bilgisayarlar üniversitenin kendi bürolarında kullanılacak.30 tane donanımlı bilgisayar istiyorlar. Şuan Meclisimizin ödeneği yok. Ödenek bulduğumuz taktirde bu yardımı yapmayı düşünüyoruz. Eski Fakülteyi tahliye etmenin karşılığında bir destek talebidir”ifadelerini kullandı.


“Bilgisayar yerine asfalt olmaz mı?”


Nalbant’ın konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, ‘kaynak olmadığından dolayı bilgisayar yerine üniversiteye asfalt yapalım’ dedi. Yıldırım, “Bunu bilgisayar olarak yazalım. Okulun biten yeni yerleri var. Bunun yerine asfalt olmaz mı?” ifadelerini kullandı.


Muhalefetten Yıldırım’a tepki

Yıldırım’ın ‘asfalt yapalım’ önerisine muhalefetten tepki geldi. CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz, ‘Her şeye asfalt diyorsunuz. İnsanlar kırtasiye yardımı istiyor, asfalt yapalım diyorsunuz. Başka bir şey istiyor asfalt yapalım diyorsunuz’ ifadeleri ile Yıldırım’a tepki gösterdi. Üniversiteye gerekli yardımların yapılması gerektiğini söyleyen Yılmaz, ‘Üniversiteye yapılan her destek öğrenciye yansıyacaktır. Bu yardımı canı gönülden destekliyoruz’ dedi.
Üniversiteye bilgisayar yardımı yapılmasında kullanılacak gerekli ödeneğin bulunması için teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 
Editör: TE Bilişim