Gökay Şimşek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof.Dr. Şükrü Beydemir, eski Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’tan görevi devralırken, bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştireceklerini, PKK ve FETÖ başta olmak üzere bütün terör örgütlerinin üniversitede barınmasına izin vermeyeceklerinin mesajını verdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleşen devir teslim töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Üniversite’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Rektörlüğün bir bayrak yarışı olduğunu söylerken, bu zamana kadar bu görevi başarıyla yerine getiren Prof. Dr. İbrahim Taş’a teşekkürlerini sundu.

“Rektörlük bir bayrak yarışıdır”

Suriye’de şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, bölgede şanlı mücadelesini sürdüren Mehmetçiğimize muzafferiyetler dileyen yeni Rektör Beydemir, “Rektörlük bir bayrak yarışıdır. Bu görevi bu güne kadar Sayın Hocamız Prof Dr. İbrahim Taş getirdi, bugünden itibaren biz devam ettireceğiz inşallah. Sayın hocamız üniversitemize 4 yıl boyunca hizmet etmiştir. Kendisine bu süre içerisinde yapmış olduğu çalışmalardan dolayı hem şahsım hem de bundan sonra temsil edeceğim Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra üniversitemizi, hocamızın bıraktığı yerden daha ileriye taşımak için sizlerle birlikte gayret edeceğimize inanıyorum.

“Bilecik’imizde, bu görevi üstlenmenin mesuliyetinin farkındayım”

Birlik be beraberlik paydasında hareket edeceğimiz bir üniversite oluşturma hedefi peşinde olacağız. Ülkemizin bu güzide şehrinde, Bilecik’imizde, bu görevi üstlenmenin mesuliyetinin farkındayım. Bu sorumluluğun gereği Allah’ın izniyle yerine getireceğiz.

“Her zaman için çalışan ve üretenin yanında olacağız”

Aziz milletimizin binlerce yıllık hikayesini Osmanlı adıyla dünyaya duyuran bu kadim şehirde kurulmuş olan üniversitemizi, hakettiği yere taşımak için gece gündüz demeden gayret göstereceğiz. Her zaman için çalışan ve üretenin yanında olacağız.

“Bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız”

Öğrenci, eğitim-öğretim odaklı ve şehirle bütünleşen bir üniversite olmayı amaçlamaktayız. Toplumun dinamikleri olan STK’larla daha sıkı bir diyalog içerisinde çalışacağız. İstişare mekanizmalarını geliştirerek öğrencilerimiz lehine olacak her türlü olumlu projeyi hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Kalite ve kurumsallaşmada gelişen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgi ve ahlakla yoğrulmuş öğrenciler yetiştiren bir üniversite olacağız. Adalet, liyakat ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde, vicdanımızın sesini dinleyerek, kanun ve mevzuat çerçevesinde bu görevi yürütmeye çalışacağız.

“FETÖ ve PKK’nın üniversitemizde barınmasına asla fırsat vermeyeceğiz”

15 Temmuz 2016 tarihi ile birlikte ülkemiz ciddi anlamda bir ihanete maruz kalmıştır. Bu ihanetin etkileri halen devam etmektedir. Başta FETÖ ve PKK olmak üzere bütün terör örgütlerinin üniversitemizde barınmasına asla fırsat vermeyeceğiz. Allah bu millete böyle bir ihaneti tekrar yaşatmasın.

Kuruluşun şehri Bilecik’imizde metfun bulunan Ertuğrul Gazi ve üniversitemize ismini veren Şeyh Edebali Hazretleri gibi birçok büyük zatın uğruna mücadele ettiği değerlere, çalışma azim ve gayretimizle layık olmayı Rabbimden niyaz ediyorum.”

“Mevcut Rektörümüze elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz”

Ocak 2016 yılından itibaren Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğünü başarı ile yerine getiren Prof. Dr. İbrahim Taş ise, kendisinden sonra gelecek olan ismin üniversiteyi daha ileriye taşıyacak bir isim olması dileğinde bulunduğunu ve Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in atanması ile bu duasının da gerçekleştiğini belirtti.

Prof. Dr. İbrahim Taş, konuşmasında; “malumunuz olduğu üzere 3 Mart 2020 tarihindeki atama ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne kıymetli hocamız Sayın Prof. Dr. Şükrü Beydemir beyefendi atandılar. Atamasının gerek şahsına, gerek ailesine, gerekse Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne ve tüm ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şunu özellikle ifade etme isterim: Bizim görevimiz 3 Mart 2020 tarihiyle sona ermiştir. Bundan sonra Prof. Dr İbrahim Taş olarak kendi akademik çalışmalarımı yürütmeye devam edeceğim. Mevcut yönetime, mevcut rektörümüze elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Söz konusu atamanın Bilecik Şeyh Edebali ailesine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu süre zarfında tabi yönetici arkadaşlarımız, mesai harcadığımız yönetici arkadaşlarımız oldu, onlara devletin büyük bir kurumunda, kurum adına mesai harcadıkları için teşekkür ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Söz konusu dönemde rabbime tek bir dua ettim ve oldu. BŞEÜ’yü daha yükseğe çıkaracak, akademik anlamada, nitelik anlamında üniversitemizi daha yukarıya çıkaracak bir rektör temenni etmiştim. Duamın da kabul olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından devir-teslim töreni gerçekleştirilirken, yeni Rektör Beydemir’e cübbesini eski Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş giydirdi. Ardından Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir koltuğuna oturarak göreve başladı.

Editör: TE Bilişim