Bilecik Belediyesi ve Bilecik'in büyük seramik firmalarından biri olan BİEN Seramik'in katkıları ile hayata geçen Bilgi Evi projesinin anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin yanında yapılan anaokulundan, ilkokula, lise ve üniversite öğrencilerine kadar 7'den 70'e her bireyin ve ailenin eğitim alabileceği Bilecik Belediyesi Bilgievi'nde; dersliklerden, etüt salonlarına; rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinden, kütüphanesine; bilişim laboratuvarlarından, anaokuluna ve dezavantajlı grupta yeralan vatandaşlara hizmet verilecek.

Bilgi Evi önünde yapılan anahtar teslim törenine; Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, BİEN Seramik Kurucusu Nurullah Ercan, AK Parti Milletvekili adayı Selim Yağcı, BİEN Seramik Mali İşlerDirektörü Cengiz Erdinç, İş Geliştirme Müdürü Nevrettin Şenyayla, Fabrika Müdürü Erdoğan Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Ay, Abdullah Tetik, Kadri Şentürk, İç Denetçi Kasım Uyar ve Müdürler katıldı.

BAŞKAN CAN: “NURULLAH BEY’E MİNNET DUYUYORUZ”

Projeye katkılarından dolayı BİEN Seramik Kurucusu Nurullah Ercan’a teşekkür eden Belediye Başkanı Nihat Can, “kendileri daha önce bir tesis kazandırmak amacıyla Belediyemize talepte bulundular. Biz de yer tespitini yaptık ve BİEN olarak ilimize bir Bilgi Evi kazandırdılar. Tabii ki hizmetlerinin devamını talep ediyorum kendilerinden. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Kendisine minnet duyuyoruz. Çalışma arkadaşlarımız Nevrettin ve Cengiz Bey’e de desteklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Gözleri dolan hayırsever işadamı Nurullah Ercan: “Yatırımlarımıza ve yardımlarımıza devam edeceğiz”

Birçok ilde eğitime bu tür hayırlarda bulunan BİEN Seramik Kurucusu Nurullah Ercan ise konuşmasında duygusal anlar yaşadı. İş geliştirme çalışmalarının yanında yardım projelerine de büyük katkılar sunan Ercan, vefat eden kızının anısına Bozüyük’te de BİEN desteği ile bir lise yaptıklarını ve önümüzdeki sezona yetiştirmeye çalışacaklarını belirtirken gözleri doldu.

Projenin hayırlar getirmesini temenni eden Ercan, “yaşamımız boyunca iş hayatımız geliştikçe bundan sonraki bütün hedefimiz bu yatırımlarımızı, yardımlarımızı halk ile birleşmemizde devam etmeye çalışacağız” dedi.

Anahtar teslimi ve çeşitli hediyelerin takdimi ile program sona erdi. Anahtar teslimi töreni yapılan Bilgi Evi’nin açılışının ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim