Bilecik Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği tarafından hayata geçirilen “Bilgi Evi” projesine bundan böyle Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Bu güne kadar Seven Çarşısı’nda faaliyet gösteren ve toplam 60 kursiyere temel bilgisayar eğitimi veren Bilgi Evi, faaliyetlerine Üniversitenin şehir merkezinde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi’nde devam edecek. Projenin yeni protokolü  Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak tarafından imzalandı.

“Üniversite camiamıza şükranlarımızı sunuyorum”

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilgi Evi projesini Halk Eğitim Merkezi ve İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği işbirliğiyle başlattıklarını ve Seven Çarşısı’nda tahsis ettikleri yerde bu güne kadar 60 kişiye temel bilgisayar eğitimi verildiğini söyledi. Seven Çarşısı’nın önümüzdeki ay yılacağını hatırlattı ve Üniversite’nin kendilerine yer tahsisi konusunda yardımcı olduğunu söyledi. Yağcı; “Bu projenin devam ettirilmesi için bir mekan ihtiyacı ortaya çıktı. Bu düşüncemizi çok değerli Rektörümüze aktardığımızda kendileri sağ olsunlar projeye büyük katkı sağladılar ve Sürekli Eğitim Merkezi’ni bu projenin devamı ve genişletilmesi noktasında tahsis ettiler. Bu projenin devamında Sürekli Eğitim Merkezi’nde sadece kurslar verilmeyecek, kurslardan sonra burada bulunan bilgisayarlar üniversite öğrencileri tarafından araştırmalarında kullanılabilecek, bir etüt merkezi gibi 24 saat hizmet verecek bir etkinlik alanı haline dönüşecek.

Bu anlamda, bize bu mekanı tahsis eden saygıdeğer rektörümüze huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Üniversite camiamıza şükranlarımızı sunuyorum. Baştan beri bize bu konuda partnerlik eden ve her konuda birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığımız Milli Eğitim müdürümüze ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum. Böyle bir projede İç işleri bakanlığımıza müracaat ederek bizlerle çalışan ve projenin gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayan İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanımıza ve üyelerine de teşekkür ediyorum. Güzel bir olayı başlattılar bizler de bu olayı devam ettiriyoruz. İnşallah daha bir çok öğrenci kardeşimiz ve hemşehrimiz buradan sertifika alacak. Bu sertifikalar da geçerliliği olan ve iş alanında referans gösterebilecekleri belgeler olacak. Projeye katkısı olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Eğitim odaklı bu projede yer aldığımız için çok mutluyuz”

 Bilgi Evi projesine kapılarını açan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ise, eğitim odaklı bu çalışmaya katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Taş açıklamasında; “Belediyemizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak yürüttüğü ve uzun süreden beri devam eden bir proje. Biz de projeye imkan ve mekan tahsisi noktasında sonradan katıldık. Tabiki eğitim odaklı bu projede üniversite olarak yer aldığımız için çok mutluyuz. Eğitime verilen katkının bir parçası olmak bizim için temel hedeflerden bir tanesi. Bu vesileyle ben de Sayın Başkanımıza, Sayın Müdürümüze ve Dernek Başkanımıza böyle bir projeyi üstlendikleri ve sürdürülebilir kılmak için gayret gösterdikleri için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrası için, bu projeyi daha ileriye taşımak için üniversite olarak gerekli özveriyi göstereceğiz. İnşallah bu eğitimler ülkemiz ve Bilecik’imiz için ileride güzel neticeler doğurur. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.  

“Bilecik’in tamamına örnek olacak bir proje”

Projenin paydaşlarından İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da, böyle bir protokole imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şehrimizin üç güzide kurumunun ortak bir projeye imza atmasının tüm Bilecik’e örnek olması gerektiğini söyledi. Altınkaynak konuşmasında; “Böyle bir projede yer almak ve protokole imza atmaktan da son derece mutluyuz. Bu projede Milli Eğitim’in üstleneceği vazifeler;  öğretmenlerin temini, ödenecek ücretler ve sertifikaların temin edilmesi. Bunu da Bilecikli hemşehrilerimiz, sadece öğrenciler değil, yetişkinlere de bu eğitimler veriliyor. Bu sertifika onlar için de geçerlilik arz ediyor. Bir de burada şöyle bir güzelliği ortaya koyuyoruz, üç güzide kurum ve bir derneğimiz birlikte iş yapabilme becerisini ortaya koyuyor ve bunu sürdürülebilir hale getiriyor. İnşallah bu Bilecik’in tamamına örnek olacak bir proje olur. Ben desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve dernek yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Projeyi daha da ileri taşıyacağız”

 Proje fikrinin sahibi olan İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği’nin Başkanı Mine Geyik ise dernek olarak bir çok projede yer aldıklarını ve Bilgi Evi projesiyle 60 kişiye temel bilgisayar kullanım sertifikası verdiklerini söyledi. Projeyi daha da ileri taşıyacaklarını ifade eden Geyik, kendilerini bu projede yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya, Ş.E. Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Taş’a ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’a teşekkür etti. Bilecik Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol töreni, imzaların atılmasıyla sona erdi.  

Editör: TE Bilişim