Bilecik'in büyük seramik firmalarından biri olan BİEN Seramik'in katkıları ile hayata geçen Bilgi Evi projesinin binası yapılmış ve anahtar teslimi milletvekilliği seçimleri öncesi teslim edilmişti. Fakat aradan geçen 4 aylık süre zarfında Bilgi Evi’nde herhangi bir şeyin yapılmadığı gözlenirken, geçtiğimiz günlerde şiddetli yağan yağmur sonrası binanın da zarar gördüğü belirtildi.

Mahalleli ve vatandaşlar yapılan binanın çok güzel olduğunu fakat içinin boş olduğunu belirtirken, yapılan projeyi çok merak ettiklerini ve Belediye yetkililerine Bilgi Evi’nin ne zaman açılacağını sordular.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nin yanında yapılan anaokulundan, ilkokula, lise ve üniversite öğrencilerine kadar 7'den 70'e her bireyin ve ailenin eğitim alabileceği Bilecik Belediyesi Bilgi Evi'nde; dersliklerden, etüt salonlarına; rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinden, kütüphanesine, bilişim laboratuvarlarından, anaokuluna ve dezavantajlı grupta yeralan vatandaşlara hizmet verileceği belirtildi.

Seçim öncesi gövde gösterisi miydi?

Bundan tam 4 ay önce Milletvekilli seçimlerine 18 gün kala Bilgi Evi önünde anahtar teslim töreni yapıldı.

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, BİEN Seramik Kurucusu Nurullah Ercan, o zamanki AK Parti Milletvekili adayı şimdiki Milletvekili Selim Yağcı, BİEN Seramik Mali İşler Direktörü Cengiz Erdinç, İş Geliştirme Müdürü Nevrettin Şenyayla, Fabrika Müdürü Erdoğan Çetinkaya, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Ay, Abdullah Tetik, Kadri Şentürk, İç Denetçi Kasım Uyar ve Müdürler, anahtar teslim törenine katılmışlardı.

Anahtar teslim töreni yapılan Bilgi Evi’nin açılışının ise ilerleyen günlerde yapılacağı belirtilmişti.

Ne varki aradan geçen 4 aylık süre zarfında hiçbir çalışmanın ve düzenlemenin yapılmadığı gibi Bilgi Evi’nin açılmadığını da gören vatandaşlar, tesislerin içlerinin doldurulduğunda güzelleşerek değer kazandığını ve burasının ne zaman açılacağını merak ettiklerini dile getirirlerken, “Bilgi Evi ilgi bekliyor” dediler.

Editör: TE Bilişim