Bilgi Çağı Özel Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında, ortaokul öğrencilerine ve velilere farklı meslek gruplarının yetkili isimler tarafından meslek tanıtımları gerçekleştirildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Kurum Müdürü Özge Akkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Bilgi Çağı ailesi olarak çocuklarımıza akademik yönden  ilerlemekle birlikte bu yıl kişisel gelişimlerine de önem verdiklerini belirten Akkaya, “sosyal ve kültürel yönden kendi farkındalıklarını yaratmak için onlara yol gösterecek olan etkinliklerimizden birincisini gerçekleştiriyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Akkaya’nın konuşmasının ardından kurum öğretmenlerinden Altan Artun, öğrenciler eve velilere LGS hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Sınavla ilgili teknik bilgilerin yanında öğrencilerin eğitim ve sosyal hayatlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Artun, çocukların tabletlerle veya telefonlarla oynamalarının bir zeka göstergesi olmadığını, mümkün olduğu kadar kitaplarla vakit geçirmeleri gerektiğini vurguladı.

Program,  Porland Porselen Kalite ve Kontrol Denetim Müdürü Ceren Yandımata, Veteriner Erkan Karaoğlu, Serttaş Turizm Sahibi Halil Serttaş ve Öğretmen Yasemin Uzunoğlu’nun meslek tanıtımları ve öğrenci gösterilerinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim