Emine Türksoy

İlimizin önde gelen dil okullarından Bilgi Çağı Eğitim Kurumu, İngilizce yarışması düzenledi. Hem kendi kursiyerlerine hem de Bilecik halkına açık olan yarışmada başarılı olanlara ücretsiz bir kur İngilizce eğitimi ve eğitimlerde çeşitli indirim hediyeleri verildi. İngiltere’de eğitim görmüş öğretmenleriyle KPDS, YDS hazırlık kursları veren kurum, ayı zamanda düzenlediği sosyal faaliyetlerle kursiyerlerinin öğrendikleri bilgileri pekiştirmesini sağlıyor.

Faaliyetleri hakkında bilgi aldığımız Kerem Ahmet Arabacıoğlu, düzenledikleri İngilizce yarışmasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Yarışma kurum içindeki öğrencilerimize ve halka açık olacak şekilde düzenleniyor. Yarışmanın sonucunda yarışmanın birincisine ilk kur ücretsiz, ikinciye %50, üçüncüye de %10 indirim hediye ediyoruz. Yarışma 2 kur şeklinde oluyor. Gramer ağırlıklı sorular. Birinci kurda A1 ve A2 , ikinci kurda B1 ve B2 seviyelerinde test ediyoruz. Etap etap yapıyoruz. Yarışmayı 5 kişilik gruplar halinde yapacağız. Her gurubun birincisi en son final turunda değerlendirilip 2 ayrı grup finalisti olacak. Bu yarışmamıza devam etmeyi amaçlıyoruz. Bugünkü yarışmamıza 12 kişi kedi kursiyerlerimizden, 4 kişi de kursumuz dışından katıldı.

Kurum Müdürü Özge Keçe 9 Şubat’ta yeni dönem kurs kayıtlarının başlayacağını ifade ederken,  Bilgi Çağı’nın Oxford çıkışlı eğitmeni Sinem Şen eğitimleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Geçen sene yabancı dil kurslarımıza IACS grubu olarak başladık. Daha sonra 14 Şubat’ta devlet ayaks sınavının YDS eş değerlerini kaldırdığı için biz grubumuzu YDS’ye çevirdik. 1,5aaylık bir çalışma sonucu kursiyerlerimize en az 50 puan aldırmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimize öğrenilmesi gereken teknikleri anlatıyoruz. Bizim verdiğimiz temelin üzerine kendi çalışmalarıyla başarılı sonuçlar alıyorlar. Öğrencilerimizin çoğu 50 barajının üzerine çıkmayı başardı. Yaz dönemi için tekrar özel bir grup açtık. Ona üniversiteden hocalar katıldı. Daha önce skorları 60 olan hocalarımızın souçlarını 5 ila 8 puan yükseltebildik. 2,5 aylık bir çalışmayla oldu bu. Çoğunlukla genel İngilizce gruplarımız var. Genel İngilizce gruplarımızın başlangıç seviyesi olan A1 den itibaren öğrencilerimizi konuşturmaya alıştırıyoruz. Ben gramer hocasıyım. Ayrıca baş öğretmenim. Abdullah hocamız da konuşma öğretmeni. Koordineli bir şekilde gidiyoruz. Daha fazla konuşma ön planda olan bir kurs burası. Canlı İngilizcelerimiz çok ünlüdür bizim. Öğrenciler en çok birebir kendileri aktif katıldıkları zaman İngilizce öğrenebiliyorlar. Ben ayrıca mikro öğrenim yapıyorum derslerimde. Mikro öğrenimden kastım, yaptığım bu canlı İngilizce programını kameraya çekiyorum. Kameraya çektikten sonra ders ortamında tahtaya yansıtıyorum. Bazen montajlıyoruz. Bazı sınıflar kameradan rahatsız olabiliyor. İlla ki hatalar oluyor. Beğendiğimiz grupları facebook sitemizde yayınlıyoruz. Alt yazı ekliyoruz. Bu şekilde paylaşıyoruz. Türkçe ve İngilizceye de çeviriyoruz. Bir öğrenci, buradan çıktığında Erasmus’la yurtdışına giderse nelere maruz kalabilir ona göre biz programımızı düzenliyoruz. Direkt konuşmaya yönelik olarak biz de İngilizce anlatıyoruz dersleri. Öğrenci öğrenmiş mi öğrenmemiş mi, quizlerle, ekstra sınavlarla onları ölçüyoruz. Devamında dönem sonunda katılım belgesi verebilmemiz için mutlaka dört temel beceriye dayanan okuma, yazma, dinleme ve konuşma sınavına tabi tutuyoruz. Eğer bu sınavda seviye dediğimiz A1 ve A2’den en az 50 alıyorlarsa bir üst kura geçme hakları var. Orta seviyeden en az 60 alırlarsa orta seviye gruplarına da yazılabilirler.

Bizim ulusal temsilciliğini aldığımız İnternational House London adında bir kurum var. Burasının seviye tespit sınavını kullanarak öğrencilerimizi yurtdışına da gönderebiliyoruz bu kurum aracılığıyla. Tabi bu öğrencinin maddi olarak karşılaması gereken eğitimler. Bu tutarları öğrenciler karşılayabiliyorsa köklü bir kurumda dil eğitimi alma hakkı kazanabiliyor. Katıldığı herhangi bir seviyeden ömür boyu geçerli olan bir diploma kazanıyorlar.

Aksanlı İngilizce öğretiyoruz. Kendimizi de yenilemek için sürekli yurt dışına çıkan öğretmenleriz. Önümüzdeki ay Abdullah hocamız 2 buçuk bir eğitim için İngiltere’ye gidecek. Ben de yaz döneminde gitmeyi düşünüyorum. Durduğumuz yerde saymayan bir kurumuz. Sürekli yenileniyoruz. Zaten kadromuz dinamik. Özge Hanım, Ahmet Bey, Abdullah Bey, Merve Hanım olmak üzere burada aile gibiyiz. Sınırlarımızı biliyoruz. Bu zaten öğrenciye de mutlu bir kurum olarak yansıyor. Haftada 9 saat sürüyor. Toplam iki kurumuz 128 saatten oluşuyor. Arzu eden Mayıs ayında MEB onaylı sertifika alma hakkı kazanıyor.”

İngilizce konuşma öğretmeni Abdullah Dönertaş ise faaliyetleri ile ilgili şunları söyledi:

“International House London'ın 50 yılık bir eğitim geçmiş var. İlk öğretici belgesini veren bir kurumdur. Temsilciliğini de bütün dünyaya dağıtmış bir kurumdur. Daha dışarıdan baktığınız zaman kimsesi olmayan insanlara bile hayrına İngilizce dersi veren bir kurumdur İngiltere'de. Bütün dünyada vermiş olduğu sertifikalar geçerlidir. Sinem hoca Oxford da eğitim aldı ben de Sheffield Üniversitesi’nde çalışmalarda bulundum.”

Editör: TE Bilişim