Bilecik BARO’su 15.Genel Kurulu’nu gerçekleştirirken Avukat Halime Aynur 9’uncu kez güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Bilecik BARO’sunun Genel Kurulu’nda; Mevcut Başkan Avukat Halime Aynur’un yanı sıra,Av. Hasan Şahin, Av.Recep Akay ve Av.Mehmet Fazlı Güner başkanlık için yarıştı.

BARO’ya kayıtlı 135 Avukatın oy kullandığı seçimde resmi olmayan sonuçlara göre;Halime Aynur:46,Hasan Şahin:39,Recep Akay:26,Mehmet Fazlı Güner ise: 24 oy aldı.

“BARO’muzu en güzel yerlere taşımak tek amacımız”

Girmiş olduğu son 9 seçimde adeta bileği bükülemeyen BARO Başkanı Halime Aynur,Genel Kurul sonrası yaptığı açıklamada,“ Bilecik Barosu olarak,15.Genel Kurulumuzu yaptık.Dokuzuncu kez aday oldum ve şu anda da gayri resmi sonuçlara göre kazındım gözüküyorum.Tüm Bilecik BARO’su avukatları demokratik haklarını kullandıklar ve bizim aile meclisi dediğimiz en büyük Genel Kurulumuzu yaptık. Bilecik’imize ve BARO’muza hayırlı olsun diyorum.

Her zamanki gibi birlik beraberlik içinde BARO’muzu en güzel yerlere taşımak tek amacımız. Seçilen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kazanan arkadaşlarımızı kutluyorum. Bana destek veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Pandemiden dolayı biliyorsunuz, Avukatlık Yasamız geçen yıl değişmişti. Dolayısıyla biz bütün BARO’lar seçime gittik. Aslında bizim seçimimize daha vardı. Bizim yarım kalan görevlerimiz vardı. Hizmet binamız vardı ve bu yarım kalan işlerimizi tamamlamak için aday olduk.” ifadelerine yer verdi.

BARO Başkanı Halime Aynur’un Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

-Av.Sema Arıkan

-Av.Emine Altay

-Av.Emel Akan Yıldırım

-Av.Özlem Yıldız

-Av.Seda Selviler Kraakaş

-Av.Fuat Selbes

-Av.Pervin Taşçı Durak

-Av.Asuman Çırak Gül

Disiplin Kurulu:

-Av.Aynur Gezgin

-Av.Mehmet Kaymak

-Av.Hasan Sevinç

Denetleme Kurulu:

-Av.Cenk Bazgür

-Av.Feyza Gürel Hoşoğlu

-Av.Erdinç Taşkazan

Türkiye Barolar Birliği Asil Delegeleri:

-Av.Mehmet Zafer Önen

-Av.Ahmet Mete

-Av.Burhan Delibaş

Kadın ağırlıklı yönetim

Diğer yandan Yönetim Kurulu Üyelerinin 8 tanesinin kadın olduğunu da vurgulayan Başkan Aynur, kadın şiddetinin hat safhada olduğu bu günlerde özellikle Yönetim Kurulu Üyelerini kadın ağırlıklı seçtiğine dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim