İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırılarda hayatını kaybeden Filistinliler için dün Şeyh Edebali Türbesi Orhangazi Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazının ardından Cami imamı Necati Çalışkan tarafından kıldırılan namaza Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve Saadet Patisi İl Başkanı İbrahim Meral de katıldı.


Namaz öncesi kısa bir konuşma yapan İmam Çalışkan, İsrail’in yaptıklarını kahpece olarak değerlendirdi. Çalışkan şunları söyledi:

“Aziz cemaat; Rabbimin böyle acıları tekrar tekrar yaşatmaması dileğiyle, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimiz için bugün burada bir gıyabi cenaze namazı kılacağız. Temennimiz arzumuz o, Müslüman elbette şahadeti arzu eder. Şehitliği sever. Ama nasıl diyeyim? Bu tabiri burada kullanmak belki çok doğru olmaz ama, kahpece olunca işler biraz zor oluyor yani. Bizi üzen tarafı o. Mertçe değil yani. Rabbim inşallah Müslümanların birliğine beraberliğine vesile eder. Orada hayatlarını kaybeden kardeşlerimize hem dua edelim, hem de bu yönüyle birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni edelim inşallah.”


Namaz sonrasında Bilecik İHH Gönüllüleri ve Bozüyük İnsani Yardım ve Eğitim Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında duygusal anlar yaşandı. Başta Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere pek çok kişi gözyaşlarını tutamazken, Belediye Meclis Üyesi Şadan Turhan’ın okuduğu dualara eşlik eden cemaat İsrail zulmüne lanet yağdırdı.


İHH Vakfı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Yüreğimizi yaralayan, çaresizliğimizi bir kez daha yüzümüze vuran, nefretimizi bin kat daha arttıran bir gündemle, İsrail terör devleti tarafından Gazze halkının katledilmesi gündemiyle bir araya geldik.

Bulunduğumuz mekan, bir dönem dünyaya İslam’ın evrensel mesajlarının ulaştırıldığı, tevhidin, adaletin, ilahi kelimetullahın yüceltildiği, ümmet şuurunun üç kıtada yeşertildiği, asırların tohumlarının atıldığı bir mekan olması açısından paha biçilmez değerler taşımaktadır. Yüreğimizde yaşattığımız bu evrensel değerlerin tekrar dünyaya hakim olacağı günleri özlemle beklemekteyiz.

Bugün Gazze’de yaşadığımız vahşet, dün Bosna’da, Çeçenistan’da, Karabağ’da, Doğu Türkistan’da yaşadığımız hunharca katliamlardan farlı değil.

Buradan İsrail terör devletine sesleniyoruz, bir gün gelecek ve Müslümanlar tekrar zulümleri durduracak güce erişecek ve o gün Müslümanlar sizin adalet anlayışınızdaki gibi hamile kadınları, kumsalda oynayan çocukları, camide ibadet eden yaşlıları değil; İslam Adaletinin gereği olarak sadece suçlularınızı cezalandıracak. Biz ve dünyanın birçok yerindeki Müslümanlar bunun için çalışmaktayız. Çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştirmekteyiz. Belki yarın belki yarından da yakın mutlaka zelil olacaksınız. Ve zafer er-geç inanların olacak. Rabbim, çalışana mutlaka verecektir. Bizler sünnetullaha iman etmiş bir milletiz.

Ve buradan bu mesajın ulaştığı herkese sesleniyoruz, sizden birkaç isteğimiz var; kendimize, ailemize, özellikle çocuklarımıza, bugün Gazze’de İsrail’in, başka kıtalarda da diğer zalimlerin yaptıklarının unutulmasına izin vermeyelim.

Zulmün yıkılıp, Tevhidin ve Adaletin hakim olması için yaşadığımız bu zulümleri gelecek kuşaklara aktaralım. Sevgi ve barışın tüm dünyaya hakim olması için kanperestlerden, savaşseverlerden daha fazla çalışalım.

Siyonizme destek olacak her türlü ekonomik faydadan, harcamadan uzak duralım.


Mü’minlerin tüm mezhep taassuplarını bir kenara bırakarak; fikir ve eylemde birleşmeleri için dua edelim. Çünkü kurtuluşun yolu bölük-pörçük olmaktan değil, ancak birlik-beraberlikten; vahdetten geçer.

Buradan Hükümete ve muhalefete, ülkemizin yönetiminde söz sahibi olan tüm kesimlere sesleniyoruz: İsrail terör devletiyle tüm askeri, ekonomik, kültürel ilişkileri kesin. Bu devlet bir terör devletidir. Konjonktüre, ülke menfaatlerine kurban edilemeyecek bir vahşet var ortada. Bu vahşeti yapanlara zerre kadar faydası dokunmasın bu ülkenin. İsrail terör devletinden gelecek fayda bu ülkeye haramdır.


Ve buradan İsrail'i ve İsrail'in katliamına sessiz kalan tüm devletleri şiddetle kınıyoruz.

Tekerlekli sandalyede kana susamış İsrail’in attığı füzeyle şehid edilen Filistin’in manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin’in duasında dediği gibi “Allah’ım ümmetin suskunluğunu sana şikayet ediyorum”

Ve ey İsrail terör devleti son sözümüz sana: Kanlı ve pis ellerini Filistin’den çek! Yaşasın Gazze Direnişi, Yaşasın küresel intifada.”

Editör: TE Bilişim