Türk mermer  ve madencilik sektörünün önemli üretim merkezlerinden birisi olan Bilecik, sektörde ülke çapında yaşanan genel sıkıntıların yanında kendi içerisindeki sorunlara da çözüm bekliyor.

MADENCİLİK SEKTÖRÜ, YILIN İLK ÇEYREĞİNDE 9,2 KÜÇÜLDÜ

Türkiye'deki Madencilik Sektörünün Başkanları ortak bir açıklama yaparak,  sektörün 2019 yılının ilk çeyreğinde yüzde 9,2 küçüldüğünü, sektörde ciroların düştüğünü, ihracatta da 5 milyar dolardan 4 milyar dolarlara gerilediğini, işletmeleri yarına taşıma sıkıntısının olduğuna dikkat çekerek, acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Sektörün büyük çapta yaşadığı bu sıkıntılarla beraber; markalaşma, nitelikli iş gücü, Ar-Ge faaliyetleri, küresel rekabet anlamında  sorunları olan Bilecik mermer sektörünün daha fazla sorunla mücadele etmek zorunda bıraktı.Diğer yandan piyasaya Çin faktörünün de girmesi sektörü olumsuz olarak etkilemişti.

SORUNLAR DİLE GETİRİLMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Vali Bilal Şentürk, geçtiğimiz ay mermercilerle biraraya gelerek sorunlarını dinlemiş ve yaşanan sıkıntılarda ve başarılarda devlet olarak işadamlarının yanında olduklarını belirtmişti. 

Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği Başkanı Turgut Özen de yapılan toplantıda,  Bilecik'te endüstriyel hammadde olarak önemli sayılabilecek mermer yataklarının mevcut olduğunu ifade ederek, ''Sektöre yapılacak yatırımların artması, istihdam sağlanması ve ihracat artışı ile de ekonomiye ciddi katkı sağlayacaktır. Bilecik mermer sektöründe bulunan firmaların, rekabeti en üst düzeyde sağlamak konusunda pazarlama ve tanıtım desteklerine ihtiyacı bulunmaktadır.'' demişti.

SEKTÖR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Türkiye'deki Madencilik Sektörünün Başkanlarının ortak bir açıklama yaparak sektörün acil olarak yardım beklediğini ifade etmesi sonrasında da Bilecik mermer sektörü de yaşanan sıkıntılara bir an önce çözüm bulunması ve sektörün canlanarak ülke ekonomisine daha fazla katkıda bulunması gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi.

Editör: TE Bilişim