İnternet üzerinden oluşturulan gruplarda ‘Çocukların Kullanıldığı Müstehcen Ürünleri Ülkeye Sokma, Çoğaltma, Satma, Depolama, Bulundurma ve Kullanma” suçu kapsamında soruşturma açılan ve Bilecik’inde aralarında bulunduğu 17 ilde yapılan operasyonlarda yakalanan 20 şüpheliden 13’ü İstanbul Anadolu Adliyesi’nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ekim ayının ilk haftasında, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından cinsel temalı grup oluşturarak çocukların müstehcen videolarını paylaştıkları tespit edilen şahıslara yönelik İstanbul, Ankara, Ağrı, Adana, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Giresun, İzmir, Kırklareli, Muğla, Sakarya, Sivas, Tekirdağ ve Zonguldak'ta 39 adrese yapılan baskınlarda aralarında 72 yaşında bir kişinin de bulunduğu 22 şüpheli yakalanmıştı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 22 kişiden 20’si İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilirken, 13’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 7 şüphelinin ise ‘adli kontrol’ şartı ile serbest kaldıkları öğrenildi.

Editör: TE Bilişim