‘Bazı muhitler uyuşturucu madde kullananların meskeni haline geldi’

MHP Milletvekili Bahattin Şeker, ülke genelinde ve Bilecik’te hızlı bir ilerleme kaydeden uyuşturucu kullanımına ilişkin olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

Bilecik merkezi başta olmak üzere, ilçelerde bali, tiner ve çeşitli uyuşturucu madde bağımlılığı yaratan nesnelerin kullanımında artış olduğunun gözlendiğini belirten Bahattin Şeker, bazı muhitlerin, uyuşturucu madde kullananların meskeni haline geldiğini de ifade etti.

Bilecik il merkezi ve ilçelerinde uyuşturucu madde kullanımı olan meskenlerin, huzur ve güvenliği tehdit edebilecek noktaya varmış olmasına ilişkin ne gibi tedbirler alındığını ve ayrıca Bilecik’te madde bağımlılığına ilişkin yürütülen bir proje olup olmadığını da soran Şeker, ‘Bakanlığınıza bağlı kuruluşlar, bu sorunların çözümünde aileleri ve gençleri nasıl yönlendirmektedir?’ dedi.

Bahattin Şeker’in soru önergesi şöyle:

“Uzun bir süredir, Bilecik merkez başta olmak üzere, bazı ilçelerimizde bali, tiner ve çeşitli uyuşturucu madde bağımlılığı yaratan nesnelerin kullanımında artış olduğu gözlenmekte, bu durum hem gençliğimizi tehdit etmekte ve hem de aileleri endişeye sevk etmektedir. Bazı muhitlerin, uyuşturucu madde kullananların meskeni haline geldiği de gündemdedir. Yaş ortalaması çocuk sayılacak noktada olmasına rağmen, gençlerimizin uyuşturucu ve benzeri maddelerin pençesine düşmüş olması vahimdir. Sanayileşmenin etkileri, iç göç olgusu, sağlıksız kentleşme, ekonomik yetersizlik ve eğitimdeki niteliksizlik gibi genel sorunların, yereldeki yansımaları bu ve bunun gibi meselelere sebep olmaktadır. Yaşanan hızlı sosyal değişim, maalesef gençlerimizi çözülme, yozlaşma ve yabancılaşma tehdidiyle karşı karşıya bırakmaktadır. Aileden ve okuldan kopan gençler, değerlerden ve kültüründen de kopmaktadır.

 

Bu anlamda;

1-  Bakanlığınızın bu konuda yürüttüğü ya da Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarla ortaklaşa yürüttüğü projeler var mıdır?

2-  Bilecik il merkezi ve ilçelerinde uyuşturucu madde kullanımı olan meskenlerin, huzur ve güvenliği tehdit edebilecek noktaya varmış olmasına ilişkin ne gibi tedbirler alınmaktadır?

3-  Belirtmiş olduğumuz sebeplere yönelik olarak, Bilecik ilinde madde bağımlılığına ilişkin yürütülen bir proje var mıdır? Bakanlığınıza bağlı kuruluşlar, bu sorunların çözümünde aileleri ve gençleri nasıl yönlendirmektedir?

4-  Bakanlığınızın, Bilecik ilinde bu sorunu çözmeye yönelik olarak; Milletvekilleri, Valilik, Belediye Başkanları, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Yerel Basın, spor kulüpleri, Sivil Toplum Kuruluşları ile ortaklaşa yürüteceği bir çalışma ya da strateji var mıdır? Gençlerimizin bu bataklıktan kurtulması için toplumun hassasiyet geliştirmesi yönünde neler beklenmektedir?

5-   Bakanlığınızın Türkiye genelinde uyuşturucuyla mücadelede, 2013 yılının ilk 6 ayında ne gibi çalışmaları olmuş, hangi sonuçlara varılmıştır?”

Editör: TE Bilişim