Bilecik’te yöresel ve organik ürünlerin satıldığı Üretici Kadınlar Çarşısı açıldı. Belediye Kültür Sitesi’nde yapılan açılışa Belediye Başkan Vekili Semih Tuzak, Belediye Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Seyfettin Yıldız, Üretici Kadınlar Çarşısı Koordinatörü Irmak Coşkun, üretici kadınlar ve vatandaşlar katıldı.

Bilecik Üretici Kadınlar Çarşısı tezgahlarında Bilecik’in organik ürünleri, el işi ürünler,kadınların yapmış olduğu  lezzetli yiyecekler, 2.el kitaplar, çeyizlik eşyalar, dokumalı ürünler, süs eşyalar bulunurken bu çarşının her Perşembe günü açılacağı bildirildi. 

“Kadınlar her alanda yükselebilirler”

Açılış konuşması yapan Başkan Yardımcısı Melek Mızrak Subaşı güzel bir girişimclik i ile bizleri burada ağırlıyorusunuz dedi. Subaşı; ”Ben başarılı kadınları görmeyi çok seviyorum. Kadınlar her alanda harikalar bence. Her alanda yükselebilirler. Bu çok güzel bir adım oldu bizim Bilecik’imize. Çünkü Bilecik’te yöresel ürünlerimizi bir arada her zaman bulamıyorduk. Kendi açımızdan söyleyeyim, biz köylere gidiyoruz, tanıdık vasıtasıyla organik ürünleri elde biliyorduk ama  artık her Perşembe burada güzel kadınlarımızın değerli elleriyle hazırladıkları bu güzel yiyecekler ve ürünler bizlerle olacak.   Bu ürünlerin temiz bir ortamda  hazırlandığını da biliyoruz en azından. Çok mutluyuz böyle bir açılışta bulunmaktan. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. “ şeklinde konuştu.

“Bilecik’in neden böyle bir pazarı olmasın?”

Bilecik üretici Kadınlar Çarşısı Koordinatörü Irmak Coşkun’da bu çarşıyı açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek,” Kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bırakmadılar yılmadılar. 2 aylık bir süreçten geçtik. Bu süreçten sonra bazı toplantılar yaptık. Güzel şeyler yaşamak için buraya geldik, üretici kadınlarımız çok fazlaydılar hepsi hırslandı.Dedik ki, Bilecik’in neden böyle bir pazarı olmasın? Bütün illerin ve ilçelerin var Bilecik’te neden olmasın? El birliğiyle hep beraber, omuz omuza, en önemlisi kadın dayanışmasıyla yılmadan her Perşembe burayı açacağız inşallah.” dedi.

Konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Kadınlar Çarşısı’nın açılışı yapıldı.  Başkan Vekili ve Yardımcısı kadınların açmış olduğu tüm tezhahları tek tek gezerek iyi dileklerde bulundu.

Editör: TE Bilişim