Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı İlhami Çınar, 2015 yılı kurban vekalet ücretlerinin yurtiçi 690 lira, yurt dışı 435 lira olarak belirlendiğini söyledi. Vatandaşlardan kurban vekaleti vermek için Kızılay’ı tercih etmelerini isteyen Çınar, Bilecik şubesi tarafından toplanan kurban vekalet ücretlerinin tamamının Bilecik Şubesine geri geldiğini ve muayyen zamanlarda, özellikle Ramazan ayında kurbanların birer kilogram kutular halinde ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi. Çınar, bağışta bulunacak hayırseverlerin Kızılay Şube Başkanlığı ile irtibat kurmalarını ya da 168 Kızılay Çağrı Merkezini aramalarını istedi.

Çınar, Türk Kızlılayı’nın kurban vekalet hizmetiyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Kurbanlıklarınız İslami şartlara uygun biçimde kesiliyor. Din görevlileri kurban kesimine eşlik ediyor. Tüm kurbanlıklar veteriner kontrolünden geçiriliyor. İşlemler noter huzurunda gerçekleştiriliyor. Kurban etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor.
Tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor. Türk Kızılayı’nın yardım kampanyası ile vekaleti alınan kurbanlarınız, kuralına uygun olarak kesiliyor, amacına uygun olarak konserveleniyor. Tüm yıl yardımsevenlerden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle, bayramın bereketi yıl boyu sürüyor. Türk Kızılayı’na yurt dışına gönderilmek üzere de kurban vekaleti verilebilir, sınırların ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürebilirsiniz. Yardımlarınız sayesinde Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Irak, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya, Çad’daki sofralarda tüm yıl bayram bereketini yaşatabilirsiniz.”

Editör: TE Bilişim