Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesinde; kadınlarımız ve teyzelerimiz tarafından eskiyen elbise ve kıyafetler tekrar işlenerek, halıya dönüşüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 81 ilde başlatmış olduğu Sıfır Atık projesine Bilecik’te tam destek geldi.

AK Parti Genel Merkezi ve Bilecik AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve Kayı Boyu Derneği üyelerinden oluşan kadınlar, Yaşayan Şehir Müzesinde eskiyen elbiseleri işleyerek, Pazar çantası, halı, kilim, seccade, masa örtüsü ve kılıf şeklinde değerlendiriyor.

Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can da programa katılarak, etkinlikte yer alan hanımefendilere teşekkür etti.

Gerçekleştirilen çalışmanın önemine değinen Belediye Başkanı Nihat Can, sıfır atık projesi kapsamında büyük bir geri dönüşümün gerçekleştirildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

‘’Yaşayan Şehir Müzemizde kadınlarımız ve teyzelerimiz güzel bir geleneğimizi yeniden uygulamaya koyarken, aynı zamanda geri dönüşüme katkıda bulunuyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin de böyle bir çalışmaya ön ayak olması ve yakından takip etmesi de önemini bir kat daha arttırıyor. Bilecik Belediyesi olarak bizler her zaman bu tür çalışmalar için vatandaşlarımızın yanında olduğunu söylemek istiyorum. Bu çalışma aynı zamanda bizim bir ecdat mirası. Bu anlamda Kadın Kollarımız ve dernek üyelerine katkıları dolayısıyla teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Bilecik AK Parti Kadın Kolları Çevre Şehir Bilim Başkanı Emine Sivri Cin gerçekleştirdikleri faaliyet hakkında verdiği bilgide şunları kaydetti:

‘’Başkanlık olarak Genel Merkezimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu Sıfır Atık projesi kapsamında; bizler de bir çalışma başlattık. Şu ana kadar birçok ürünü bu şekilde yaptık ancak 81 ilimizde kilim eskiyen elbiselerden pala kilim dokumanın olmadığını fark ettik. Çok da güzel olduğuna inanıyorum. Yüzyıllar önce yapılmış dokuma tezgahları ile kendimizin yaptığı tezgahlarda bu dokumayı yapıyoruz. Giyilmeyen kıyafetleri ince ince keserek, rengarenk bir şekilde işliyoruz. Bu çalışma ile birçok ürünü yapıyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Kadınlarla birlikte dokuma tezgahlarının başına geçen Belediye Başkanı Nihat Can ve eşi Nesrin Can, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Editör: TE Bilişim