Gamze Elmas
CHP'nin Bilecik merkezli adayı Yaşar Tüzün'ün Bozüyük'te 1'inci parti çıkması bir diğer sürpriz sonuçtu.
Bu durum Bozüyük örgütünün yanı sıra CHP'nin adayı Yaşar Tüzün'ün Bozüyüklüler tarafından çok sevilmesi olarak yorumlandı. 
CHP Bilecik'te en büyük artıyı önseçim yapmakla kazandı. 
Önseçim partiyi birleştirdi ve Yaşar Tüzün seçimde uzak ara 1'inci olurken, önseçim sonrası partiyi toparladı. 
Bilecik'te seçimin kazananı CHP ve Yaşar Tüzün oldu. Bir önceki dönem kaybettikleri vekilliği geri aldılar. 
Bilecik halkı tarafından sevilen bir isim olan ve bir dönem Belediye Başkanlığı yapan Tüzün, sıkı seçim çalışmasının karşılığını aldı. 
Ayak basmadık köy, sıkmadık el bırakmayan Tüzün, seçimden kesin bir zaferle ayrıldı.
AK Parti'nin 1'inci sıra adayının Bilecik doğumlu olmasına rağmen Bursa'da yaşayan ve ticaret yapan, örgüt hariç Bilecik halkı tarafından tanınmayan bir isim olması, oylardaki düşüşün en büyük sebeplerindendi. Parti içinde ciddi bir kutuplaşma ve koltuk mücadelesi olduğu biliniyordu. 
Eski ve emektar isimlerin partiden uzaklaştırılıp yerlerine yeni isimlerin getirilmesi, bu kişilerin basın aracılığıyla yaptıkları bir takım açıklamalar seçmenin tercihinde etkili oldu. CHP, adayı sevilen bir isim olduğu için, tahminlerimizce tüm partilerden ve kararsızlardan oy topladı. 
HDP ise Bilecik'te ilk defa milletvekili adayı çıkardı ve 5 bin oy aldı. Bu oyların %90'ını AK Parti'den aldı. 
Bilecik'in en önemli sorunları ise 3 dönemdir AK Parti hükümetince çözülemedi. Bilecik Yeni Devlet Hastanesi'nin seçim vaadi olarak kullanılıp 10 yıldan beri yapılmaması, aynı şekilde Bilecik'i Bursa'ya bağlayan Yenişehir yolunun 20 ihale yapılmasına rağmen 13 yıldır tamamlanmaması ve halen yargıda olması, Çevre yolundan ve YHT Garından il merkezine bağlantı yolu yapılmaması, muhalefetin elini güçlendirirken, halkın iktidara olan güvenini sarstı ve muhalefetin elini güçlendirdi. Bu gelişmeler ile birlikte Merkez İlçe Seçim Kurulu'ndan alınan kesin sonuçlara göre Bilecik il merkezi, ve bağlı köylere ait seçim tablolarını yayımlıyoruz. Diğer ilçeler ve bağlı köylerin sonuçlarını ise önümüzdeki günlerde yayımlamaya devam edeceğiz...

NOT: TABLOLARA SAĞ TIKLAYARAK FARKLI KAYDET DİYEREK BİLGİSAYARINIZA İNDİREBİLİR VE BÜYÜK ŞEKİLDE DETAYLI İNCELEYEBİLİRSİNİZ...









Editör: TE Bilişim