Dün gece Bilecik'te bir binanın alt katında oturan kişilere yönelik Bozüyük Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendiği ve bu kişilerin PKK terör örgüt üyesi veya sempatizanı olduğu gerekçesi ile gözaltına alındığı iddia edildi.

Evde yapılan aramalarda PKK terör örgütüne yönelik dökümanların bulunduğu iddia edilirken, herhangi bir silah veya mühimmat bulunup bulunmadığı bilinmezken, Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konu ile ilgili inceleme başlattığı gelen iddialar arasında.

İddialara göre Savcılık talimatı ile İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından, takip ve araştırmalar sonrası dün akşam saatlerinde İsmetpaşa Mahallesi’nde bulunan bir binanın zemin katında bulunan evde oturan 4 kişiye yönelik operasyon düzenlendi.

Evde yapılan aramalarda PKK terör örgütüne yönelik bir takım dökümanların bulunduğu ve bu şahısların gözaltına alındığı iddia edildi.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, operasyonların gizliliği ve devam edeceği de gelen iddialar arasında.


NOT: Operasyonun yapıldığı adres ve ev resimleri elimizde olmasına rağmen konunun hassasiyeti ve gizliliği neticesinden yayınlayamıyoruz.
Editör: TE Bilişim