Emine Türksoy

İlimizde Orman yangınları her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz aylarında gündemi oluşturuyor. Neredeyse günaşırı çıkan yangınlarla ormanlarımız heba oluyor. Peki yetkililer ne yapıyor?

Bunları sormak ve kamuoyunu aydınlatma adına  Orman Müdürü Oktay Ayatay’a ulaşıp haber yapmak istedik. Ne varki Müdür bey tenezzül bile edip defalarca istediğimiz  randevu talebimize bir aydır dönmedi. Ya sekreterleri iletmedi yada bu kadar yanan ormanlara cevap verecek açıklama yapma cesaretini bulamadı.

Her yangına mutlaka bir şeyler sebep oluyor. Her yıl çıkan onlarca yangın günlerce konuşuluyor, yangın sonrasında araştırmalar yapılıyor, ancak bir sonraki aşamaya geçilemiyor.

Nasıl oluyor da onca önlem alındığı iddia edilirken bu kadar kolay kül oluyor onca ağacımız ve o yanan ormanlarda yaşayan hayvanlarımız telef oluyor. Demek ki bir yerlerde "hata" yapılıyor! sorumlular sadece olup bitince devrede. Peki yanan yerler ne oluyor. Tekrar ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor mu? Yine aynı şeyler yaşanmasın diye önlem alınıyor mu? Yakanlar yada yanmasına sebep olanlar yakalanabiliyor mu, caydırıcı cezalar veriliyor mu?

Bu sorularımızı yöneltmek için haftalardır İl Orman İşletme Müdürü Oktay Ayatay ile irtibat kurmaya çalışıyoruz. Ancak ne hikmettir ki kendisine bir türlü ulaşmayı başaramadık. Ya arazide oluyor ya da izinde! Peki biz bir basın organı iken haftalarca oyalanıyor isek acaba vatandaş ne yapıyor?

Orman İşletme Müdürü’nün görevi nedir? Sadece yangından sonra yanan yerlere bakmak mı? Yoksa başka görevleri de var mı? Ormanlarımızla ilgili neler yapılıyor, ne gibi önlemler alınıyor, bu yıl kaç hektar ormanımız kül oldu yanan ormanlarımız ağaçlandırılıyor mu. Başka faaliyetler var mı? Bunlarla ilgili kendisinden açıklama bekliyoruz. 
Biz randevu talebinde bulunduk bize geri dönmedi bari yazılı açıklama yapsın da göndersin bizlerde kamuoyunu aydınlatalım.
Editör: TE Bilişim