Bilecik’te 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle çelenk töreni düzenlendi

Muhtarlar Günü nedeniyle Bilecik mahalle ve merkez köy muhtarları Cumhuriyet meydanında çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören, Muhtarlar Derneği Başkanı, İsmetpaşa mahallesi muhtarı İlhami Çınar’ın Atatürk büstüne çelenk sunası ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, Muhtarlar Günü’ne ilişkin bir konuşma yaptı.

Muhtar Çınar, yaptığı konuşmasında; “Muhtar; mahallesinin, köyünün en onurlu, en şerefli kişisi olmak durumundadır” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“Muhtarlık, gerek demokratik hayatta oynadığı roller gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında yüklendikleri görevler sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir.

Muhtar, kelime anlamı itibariyle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Bu sebeple nasıl siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıysa, bizlerde ulu önderimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; 'Muhtar da demokrasimizin temel taşıdır.'sözlerine karşın görev bölgelerimizde en iyi şekilde hizmet ederek ona karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmekteyiz.

Muhtarlık müessesesi 1829'dan günümüze 191yıllık bir tarihe sahiptir. Bu tarih boyunca vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları ilk kapı muhtarlıklarımız olmuştur.

Muhtar; mahallesinin, köyünün en onurlu, en şerefli kişisi olmak durumundadır. Onun için mahallesinde ya da köyünde olan her şeyden öncelikle biz muhtarlar sorumluyuz.

Bizler bu devletin muhtarları olarak her zaman devletimizin yanında yer almış, tek devlet, tek millet, tek bayrak altında yaşamayı ilke edinmiş, milletin bekası için elimizi taşın altına koymaktan çekinmemiş kişileriz.

"Çünkü temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti Mührü'nden alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.

Bu günü bizlere Muhtarlar Günü olarak, hediye eden başta Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimize teşekkürlerimi sunuyorum,geçmiş dönemlerde görev yapmış muhtarlarımıza saygılarımı sunar, ahirete intikal etmiş, görevi başında şehit olmuş tüm muhtarlarımıza Allahtan rahmet dilerim. Görevi devam eden tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Muhtar Çınar’ın konuşması ile sona eren tören, Valilik ziyareti ile devam etti.

Editör: TE Bilişim