Bilecik Belediyesinin düzenlediği, BEBKA ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla hazırlanan Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde kapılarını tanıtım programıyla açtı.

Bilecik Belediyesi Mehter Konseri, Bilecik Tanıtım filmi izletişi ve akabinde protokol konuşmalarının gerçekleştirilmesi ile başlayan Uluslararası Sempozyum’da; ünlü modeller Irmak Atuk ve Sema Şimşek’in de aralarında olduğu Şehri Medeniyet Osmanlı Kültür Defilesi sahne aldı.

Bilecik’te, tarihi, kültürel yöresel değerleri, eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi, sanayi ,tarım, ve turizm gibi Marka değerlerini ortaya koyma amacını taşıyan sempozyumun açılış programı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı Fatih Dönmez, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve Bilecik protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

BAŞKAN YAĞCI, “BURADA OLUŞAN KANAATLER , ŞEHRİMİZİN GELİŞİM NOKTASINDA  ÇOK ÖNEMLİ BİR REHBER OLACAK”

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, katılımcıları selamlayarak “Bugün Bilecik’te el ele gönül gönüle vererek bir ilki daha gerçekleştirmenin heyecanını ve mutluluğu hep beraber yaşıyoruz. Marka Değerleri ile Uluslararası Bilecik Sempozyumumuza hoşgeldiniz diyorum.”dedi.

Bilecik’in tarihi zenginliklerinden bahseden Başkan Yağcı, sempozyumda bilgilerini paylaşacak deneyimli kişilerin de Bilecik’in markalaşma sürecine önemli bir katkıda bulunacağını vurguladı.

Başkan Yağcı şöyle konuştu:

Her zaman söylediğimiz gibi, Bilecik; Taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek;  dirilişini kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı, ata toprağı, Ertuğrul sancağı olan bir şehrin adıdır Bilecik. Bilecik, güzelliklerein, hoşlujkların, başarıların geçmişe saygının,geleceğe heyecanın adıdır. Üzerinde Şeyh Edebali’nin, Dursun Fakıh Hazretleri’nin, Ertuğrul Gazi Han’ların, Osman Gazi’lerin ve Mustafa Kemal Atatürk’lerin gözünün feri olan, ayaklarının izi olan bu güzide topraklarda yaşamaktan, hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz.

Bilecik Belediye Başkanlığı olarak Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemizle, Kalkınma Ajansımızla, Ticaret ve Sanayi Odamızla, STK’larımızla ve şehrimizdeki tüm dinamiklerle gönül gönüle vererek bu özellik ve güzellikleri önce ülkemize, daha sonra dünyanın her noktasına altını ve çevresini kalın çizgilerle çizerek bir markalaşma sürecine girmemiz gerektiğine inanıyoruz.

Sempozyuma katılan çok değerli bilim adamlarımız, hocalarımız, bu alandaki deneyimli olan çok değerli katılımcıların gözüyle değerlendirerek, objektif bir bakış açısıyla ortaya koyularak bir marka oluşumu noktasında hangi alanlardaki güçlü yanlarımızı ortaya çıkartacağız, hangi alanlardaki eksik yanlarımızı tamamlacağız, buna ilişkin bir çalışma ortaya koyuyoruz.


 

Bu sempozyuma verdiğiniz destekler bizi heyecanlandırdı. İnşallah sempozyumumuzun sonunda yayınlayacağımız bildirgelerimizle birlikte de şehrimizin gelişimi noktasında çok önemli bir adımı atmış olacağız. Burada oluşan kanaatler inşallah şehrimizin bundan sonraki çalışma hayatında, gelişim noktasında önümüzde çok önemli bir rehber olacak. Yöneticileirmiz açısından da çok önemli bir kılavuz olacağına inanıyoruz."

Başkan Yağcı’nın konuşmasının ardından , BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Vali Vekili Mehmet Taşdöğen ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş’ın konuşmalarının ardından ise son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Müsteşarı Fatih Dönmez konuştu.

MÜSTEŞAR DÖNMEZ “ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI OLARAK, BİLECİK’E ÖZEL BİR ÖNEM VERİYORUZ

Seminer programı kapsamında 14 Aralık Perşembe günü bir konuşma yapması planlanan Dönmez, TBMM’deki programı nedeniyle konuşmasını açılış programı içerisinde yaptı.

Bilecik’teki biyoçeşitlilik, kültürel miras ve jeopolitik zenginliklere değinen Dönmez, Bilecik’in markalaşma yolunda atacağı adımların her zaman yanında olacağını vurguladı.  Dönmez konuşmasında şunları aktardı:

“Burada, Marka Değerleri ile Uluslararası Bilecik Sempozyumumuzu icra etmek için bir araya geldik. Ben aslında buradan şöyle bir mesaj aldım, Bilecik yerel yöneticileri diyor ki, biz altyapımızı hazırladık ama markalara ihtiyacımız var. Sadece Bilecik’in markası yetmiyor, Bilecik’ten çıkacak markaların önce bölgesel, ulusal daha sonra da uluslararası arenada rekabet edebilecek markalara ihtiyacı var. Bunun için de biz Bilecik’e  hizmet sunmak için bir araya gelmiş başta bilim adamlarımız, girişimcilerimiz ve  akademisyenlerimizin görüşlerini almak için bu sempozyumu tertip ettik. Biz de Bilecik’in bir evladı olarak bize düşen görevi yapmaya hazırız. Yeter ki bu topraklara benim de bir borcum var düşüncesind eolan herkes bu gaye uğrunda hizmet edebilsin.

Bilecik, Selçuklu’nun Osmanlı’ya verdiği bir emanet.Osmanlı da 6 asır şan ve şerefle bu emaneti götürmüştür. Bu emaneti bir devir teslim sancağı olarak değerlendirelim. Millet olma bilincinin başladığı, Şeyh Edebali’nin duanın yeşerdiği, Ertuğrul Gazi’nin gazalara yürüdüğü bir avıuç toprak parçasııdır. Bir avuç topraktan büyük bir medeniyet olmanın sırrı bu toprağa üflenen ruhta gizlidir.Bugün Bilecik’e her geldiğimde bu ruhun izlerini hala yakinen izliyorum.

Bilecik, bizim enerji politikamızda kullandığımız tabir ile önemli bir geçiş noktasıdır. Geçiş noktası olmanın altyapı, insan kaynağı olmadan da bir anlamı yoktur. Kültürel ve coğrafik çeşitliliğinin olması da şarttır. Geçen sene, Biyolojik ve Kültürel Çeşitlilik İndeksinde Bilecik, birinci olan ilimiz çıktı. Şimdi, bu çeşitliliği altyapı ve insan gücü ile markalar halinde bir büyüme aracı nasıl yapabiliriz, bunu çalışmamız lazım. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak, Bilecik’e özel bir önem veriyoruz. Özellikle madencilik ve doğal taşlar alanlarında. Bu alandaki faaliyetlerin insan ve doğa ile dost, sürdürülebilir yapılması son derece büyük önem arz etmektedir. Son 2 yılda MTA, bölgedeki arama faaliyetlerini hızla arttırmış durumda. Doğalgaz şirketleri Bilecik’e en yüksek yatırımı geçen sene yaptı. Son 5 senede Enerji ve Madencilik’te Bilecik2te enerji altyapısı anlamında bir ivmelenme yakaladık. Bunu daha da arttırmaya çalışıyoruz.KAÇok önemli bir lojistik güzergah. Çok değerli amdenlerimiz var ama hepsinden ötesi var. Ama hepsinden öte çok güzel insanların dha iyisini hakettiği bir bölge. Son 5 yılda madencilikte sadece devlet yatırımı olarak 2 milyon TL, elektrikte 10 milyon TL, doğalgazda ise 65 milyon TL’nin üzerinde Bilecik’e yatırım yapıldı. Gölpazarı ilçemizi de inşallah bu ay içerisinde doğalgazla tanıştırmış olacağız. Tüm bölgenin madencilik konusundak iinsan kaynağını karşılamak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında Madencilik Teknolojileri alanında bir bölümü hizmete aldık. Böylece bölge sanayinin ihtiyaç duyduğu teknik eelman ihtyiacını Meslek Liselerinden karşılama imkanına sahip olmuş olacağız.

Bir başka önemli husus da üniversite sanayi ilişkisi. Sanayinin aklkınmasında lokomotif unsur olacak konuların başında üniversitemiz geliyor. Birçok yerde sanayi ve Üniversite arasında köprü kurulamıyor fakat ilimizin küçüklüğünün de burada bir avantajı var. Sanayicimizin ihtiyaç duyduğu başta Ar-Ge ve inovasyon olmak üzere karşılaştığı her sorunda üniversitemizin kapısını çalmasında fayda var.

Bilecik’in yapması gereken husulardan birisi de  özellikel ulusal anlamda yapılan kalkınma planlarında ve iş modelelrinde öncelikle hazırlık safhasında, sonrasında bu ploanlar yayınlandıktan sonra, o modellerden ilimize en uygun hagisiyse onun peşine düşmek gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle sempozyumun tekrar hazuırlara vesile olmasını diliyorum.”

Açılış programı Minyatür Sergisi açılışı ile sona erdi.

11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ''Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunda; şehrin tarihi ve kültürel değerlerinden ekonomisine; sanayisindeki varlığından tarım ve doğal güzelliklerine; Biyoçeşitliliğinden kültürel ve tarihi mirasına; Jeopolitik zenginliğinden sosyal yaşantısına ışık tutan bütün unsurları ele alınacak.

Editör: TE Bilişim