Türkiye Bisikletliler Derneği Bilecik Şubesi girişimleri ile Bilecik Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü katkıları ile ‘’Kurumuma Yaya veya Bisikletle Gidiyorum’’ etkinliği düzenlendi.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte Bilecik’teki kamu ve kurumlarda çalışan personel bisiklet ve yürüyerek işe gitti. 



Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe; Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan, Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, kurum çalışanları ve öğrenciler katıldı.

AMACIMIZ BİSİKLET KULLANIMINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAKTIR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, son günlerde küresel ısınma ve çevre kirliliğinin gündem oluşturduğunu söyledi.

Artan hava kirliliğiyle birlikte çevreyi koruma bilincine sahip olunması gerektiğini vurgulayan Budak; amaçlarının, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya için kent merkezlerinde insanları sürdürülebilir, çevreci, daha sağlıklı ulaşım şekillerine, toplu ulaşım, yaya ve bisikletle ulaşıma özendirmek olduğunu ifade etti.



Bilecik’teki kurumların işbirliği ve katılımı ile güzel ve önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Budak, şunları söyledi: 



" Biz Bilecik olarak şanslı illerden biriyiz ama sanayinin, sanayileşmenin ve sanayi toplumunun verdiği etkilerle çevremiz hızla kirleniyor. Burada bisikleti olanlar bisikletle, olmayanlar yürüyerek iş yerlerine gidecek. Biz bu çevrede yaşıyoruz. Bir yandan kalkınmamız lazım, sanayileşmemiz lazım. Bu kalkınmayı ve sanayileşmeyi çevreye rağmen değil, çevreyle beraber yapmak zorundayız. İş yerlerine giderken kamu elemanları olarak yürüyelim, bisiklet kullanalım veya toplu ulaşım araçlarıyla gidelim, mümkün olduğu kadar kendi özel otomobillerimizi kullanmayalım."

Açıklamanın ardından katılımcılar, ‘’Arabadan İn Bisiklete Bin’’ sloganları atarak, kurumlarına bisiklet ve yürüyerek gittiler.

Editör: TE Bilişim