Bilecik, Mayıs ayında çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından organize edilen, Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi’ne yurtiçi ve yurtdışından 250 kadar VIP (çok önemli) konuk katılacak. Ancak bu çok önemli misafirler, ilimizde yeterli konaklama yeri bulunmadığı için Sakarya’da ağırlanacak.

21-23 Mayıs tarihlerinde ilimizde gerçekleştirilecek Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, Bilecik’in bu güne kadar gördüğü en önemli ve geniş katılımlı organizasyonu olacak. Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’ın “Bu benim jübilem” dediği organizasyonda; çeşitli bakanlıkların müsteşarları, ülkemizin önde gelen üniversitelerinin rektörleri, önemli dernek, vakıf ve birliklerin başkanları gibi çok sayıda üst düzey yönetici, profesör ve bürokrat ilimize gelecek. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık tarafından desteklenen ve 250 kadar VIP davetlinin katılacağı zirveye, programı uygun olması durumunda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılması bekleniyor.

İlimizin ev sahipliği yapacağı bu önemli zirveyle ilgili açıklama yapan Rektör Özcan, ana hedeflerinin Bilecik bölgesinin tarımsal potansiyelini ülke gündemine taşımak olduğunu söyledi. 2 dönemdir yürüttüğü rektörlük görevinin son yılında, böylesine büyük bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Özcan, karşılaştıkları tek sorunun ise misafirlerin ağırlanması olduğunu söyledi.

Rektör Özcan, yaptıkları inceleme sonucunda Mayıs ayında ilimizde 170 kişilik konaklama kapasitesi olduğunu öğrendiklerini, ancak bu rakamın zirve için yeterli olmadığını ifade etti. Özcan, İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarında bu sorunu çok kez dile getirdiğini, ancak üniversitenin potansiyelinin ortaya çıkmasına engel olan bu duruma karşı somut bir adım atılmadığını belirtti.

Durum böyle olunca, ilimizin ağırlayacağı 250 üst düzey misafir, 21-23 Mayıs tarihlerinde Sakarya’ya bağlı Sapanca ilçesindeki bir otelde ağırlanacak. Konuklar, 100 kilometre uzaktaki otelden 1 saatlik yolculuk sonucunda ilimize gelecek.

Karşılaşılan bu durum, üniversiteyle birlikte hızla gelişen ve yeni ihtiyaçları ortaya çıkan ilimizin acilen büyük bir otele gereksinim duyduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Tarihi zenginliklerini turizmle buluşturma noktasında da sorun yaşayan ilimizin bu elzem ihtiyacının giderilmesi için hem girişimcilere hem de ilin önde gelen siyasi ve bürokratlarına görev düşüyor. Konaklama sorunu, Bilecik’in marka olmasının önündeki en büyük engellerden biri olarak duruyor.



Editör: TE Bilişim