İllere göre son hafta koronavirüs haritası yayımlanırken, Bilecik’in kırmızı renge döndüğü yani çok yüksek riskli iller arasında yer aldığını gözlenirken vaka sayısı da 100 bin kişi bazında 114 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca 13-19 Mart illere göre haftalık koronavirüs haritasını paylaştı. Türkiye genelinde koronavirüs vakalarında artış olduğu gözlenirken Bilecik’te durum pek değişmedi. Bilecik’te bir önceki haftada 100 bin kişi bazında görülen 81 oranı son haritada 114 olarak gözlendi.

Buna göre; bir önceki haftaya göre Bilecik’in 100 bin kişi bazında koronavirüs sayısı 81,38’den 32,92 artışla 114,30’a yükseldi.

Haritaya göre değerlendirildiğinde,Bilecik Kırmızı renkli yani çok yüksek riskli iller arasında yer alırken, gözler İl Hıfzıssıhha Kurulu’na çevrildi. Bilecik’in turuncu renkten kırmızı renge dönmesi ile birlikte önlemlerin sertleştirileceği öngörülürken, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararlarını kırmızı renge göre vermesi bekleniyor.

Diğer yandan Bilim Kurulu üyeleri Mutant virüsün hızla yayıldığını ve 3. dalgaya dönüldüğünü söylerken, illerin renklerine göre önlemlerini alması uyarısını yaptı.

Editör: TE Bilişim