Toplam bedeli 2 milyon 500 bin lira olan Bilecik Belediyesinin dev ‘Karasu Gençlik Adası’ projesinin yerel seçimler öncesinde hizmete girmesi bekleniyordu ancak proje bu süre içinde yetiştirilemedi.

 

Karasu deresi kenarında Su Eğlence Dünyasının hemen yanına kurulan 30 dönümlük Gençlik Adası’na yapılan basketbol sahası, skuaş salonu ve tenis kortu tamamlandı. 7 metre genişliğinde ve 300 metre uzunluğunda olan go-kart pistinin çevresi yeşillendirildi ve kullanıma hazır hale getirildi. Alan içerisine çok sayıda üzeri kapalı ve masalı bank yerleştirildi ve bölgede çevre düzenlemesi yapıldı. Ancak hizmete girmesi için halen belli yatırımların yapılması gereken Gençlik Adası bir süredir boş duruyor.

 

Gençlik Adasının kiralanması konusu Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısında gündeme geldi. Meclis Başkan Vekili Şadan Turhan geçtiğimiz günlerde alanda incelemede bulunduklarını ve yerin sahipsiz olması nedeniyle piknik alanında ufak çaplı tahripler meydana geldiğini söyledi. Alanın neden 10 yıllığına kiraya verileceğine de açıklık getiren Turhan, 1-2 yıllığına kiralanması durumunda kiracının bölgeye yatırım yapmayacağını, yatırımcının öünü görebilmesi için en azından 5-6 senelik bir süreye ihtiyaç duyacağını söyledi. Karasu deresinin ıslahı projesinin önümüzdeki 3 yıl boyunca devam edeceğini, bölgede atıl durumda olan bazı yerlerin de birkaç sene içerisinde kaldırılacağını söyleyen Turhan, Gençlik Adasının 10 yıllığına kiralanmasının uygun olacağını söyledi.

 

Gençlik adasının 10 yıllığına 5393 sayılı kanunun 18’inci maddesine istinaden kiralama yetkisinin verilmesi mecliste oylandı ve oy çokluğuyla kabul edildi. Gençlik Adası ileriki bir tarihte açık ihale usulüyle kiralanacak.


Editör: TE Bilişim