Uzay Diyet ve Danışmanlık Merkezi, Bilecik’te ilk defa hayata geçirilen Andulasyon uygulaması ile bölgesel incelmede farkındalık yaratıyor.

Diyetisyen Zeynep Nisa Ay ile Dilara Uzel’in ortaklığında kurulan Uzay Diyet ve Danışmanlık Merkezi Gazipaşa Mah. Tevfikbey Cad. No:20 Kat: 3 Daire: 9 Selami Çınar Apt. (Eski Maliye Lojmanları) adresinde hizmet vermeye başladı.

SOY İSİMLERİNDEN MARKA YARATTILAR

Uzay Diyet ve Danışmanlık Merkezi’nin isminin ilginç bir hikayesi olduğunu belirten Diyetisyen Zeynep Nisa Ay, Dilara Uzel ile ilkokulda başlayan arkadaşlıklarının liseden sonra İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde devam ettiğini söyledi.

“İkimizin hayalide okulu bitirdikten sonra ortak bir klinik açmaktı. Bu hayal ile üniversite hayatımızı sürdürdük” diyen Diyetisyen Zeynep Nisa Ay arkadaşı Dilara’nın soyadındaki, ‘Uz’ ile kendi soyadı ‘Ay’ın birleşmesi ile ‘Uzay’ isminin ortaya çıktığını vurguladı. Bu isim ile kliniklerini açtıklarını belirten Zeynep Nisa Ay, danışanlarına hizmet vermeye başladıklarını aktardı.

“AMACIMIZ, HER ZAMAN İNSAN SAĞLIĞI”

Kliklerinde verdikleri hizmetlere ilişkin bilgiler veren Diyetisyen Dilara Uzel, “öncelikle diyetisyenler olarak amacımız her zaman insan sağlığını ön planda tutmak. Danışanlarımıza; kilo kontrolü, sağlıklı kilo alma, kilo verme, kalp damar rahatsızlıkları, diyabette beslenme, sporcu beslenmesi, çocuklarda beslenme, özellikle hamilelerde ve emzikli kadınlarda beslenme gibi uygun beslenme tedavileri oluşturuyoruz” dedi. “Aynı zamanda merkezimizde Andulasyon cihazımızda mevcuttur” diyen Dilara Uzel, bu noktada farkındalık yarattıklarının da altını çizdi.

“ANDULASYON İLE BÖLGESEL İNCELMEYE KATKI SAĞLIYORUZ”

Andulasyon cihazı hakkında bilgiler veren Diyetisyen Zeynep Nisa Ay, “cihazımız titreşimler ve kızılötesi ışınlar sayesinde vücuttaki sıvının atılımını sağlıyor. Bu sayede bölgesel incelmeye katkı sağlarken, ödem problemlerini çözüm getirebiliyor. Bunun yanı sıra dolaşım bozukluklarında, stres bozukluklarında ve uyku bozukluklarında kullanılabilen bu cihaz, kolajen üretimini de desteklediği için daha sıkı bir cilt imkanı da sağlıyor”dedi.

“AYDA 8 DEFA UYGULAMA YAPIYORUZ”

Andulasyon seansları hakkında bilgiler veren Diyetisyen Uzel, “seanslarımız yarım saat sürüyor. Haftada iki defa olmak üzere ayda sekiz defa uygulama yapıyoruz hastalarımıza. İlk seansta etkilerini görsekte sonuçların kalıcı olması için düzenli olarak cihazın kullanılması gerekiyor”dedi.

“ÖĞÜNLERİMİZDE 4 BESİN GRUBUNA DA YER VERMEMİZ GEREKİYOR”

“Pandemi sürecinde nasıl beslenmeliyiz?” sorusunu da yanıtlayan Diyetisyen Uzel, “öğünlerimizde 4 besin grubuna da yer vermemiz gerekiyor. Süt grubu, et grubu, meyve ve sebzeler ve ekmek grubunun dengeli bir şekilde tabaklarımızda yeralması gerekiyor. Meyveler ve sebzeler antioksidan ve lif içerikleri nedeniyle oldukça önemlidir. Porsiyon kontrolünü sağlamak şartıyla meyve ve sebze tüketimimizin her gün olması gerekmektedir. Bunun haricinde Omega3 pandemi döneminde oldukça önemlidir. Özellikle balık, keten tohumu, bademde bulunan omega3 kaynaklarına beslenmemizde mutlaka yer vermemiz gerekiyor. Bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için probiyotiklerde çok önemlidir. Yoğurt, turşu, kefir gibi besinleri de tüketmeye özen gösterelim. Son olarak yatmadan önceki ara öğünümüzü uykudan ez az 3 saat öncesinde tüketmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

“MASKE, MESAFE VE HİJYEN KURALLARINA UYALIM”

Vatandaşlara Covid-19 uyarısı yapan Zeynep Nisa Ay, “hastalıktan korunmak adına beslenmemizi çeşitlendirmede dengeli ve yeterli öğün tüketmenin yanı sıra maske, mesafe ve hijyen kullarına da uymayı unutmayalım diye ekliyoruz” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim