Bilecik’te FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklananlar ile Denetimli Serbestlik şüphelilerinin  duruşmalarının 13 Şubat’ta görülmeye başlanacağı öğrenildi.            

Geçtiğimiz aylarda Bilecik yapılanması adı altında  FETÖ soruşturması kapsamında ilk tutuklanan 17  şüphelinin iddianamesinin hazırlandığı ve Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği öğrenilmişti.
İddianamenin Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul görmesi sonucunda dava gününün belli olacağı belirtilmişti. 
Soruşturmada henüz gizlilik kalkmadığı için iddianamede nelerin yeraldığı tam olarak bilinmezken, tutukluların FETÖ yapılanmasına finansör ve destek olmak ayrıca mevcut anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs suçlarından yargılanacakları iddia edildi.
Bu 17 kişinin yanı sıra diğer tutuklulara ilişkin iddianamenin de hazırladığı ve Bilecik’te ilk FETÖ mahkemesinin 13 Şubat’ta Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacağı gelen bilgiler arasında.
Bilecik’te Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında adli yargı mensuplarının ardından Bilecik yapılanması adı altında ilk olarak Bilecik merkezde 11, Bozüyük’te ise 6 kişi olmak üzere toplam 17 kişi tutuklanmıştı.
Ardından devam eden operasyonlar kapsamında yaklaşık 200 kişi FETÖ soruşturması kapsamında Bilecik’te tutuklanmış, 100 kişiye yakında şüpheli Denetimli Serbestlik şartıyla serbest kalarak mahkemelerinin dışarıdan devam edeceği belirtilmişti.
4 aylık aradan sonra hazırlanan iddianameler sonrası iddianamelerin kabul edildiği ve FETÖ soruşturması kapsamındaki sanıkların ve şüphelilerin ilk duruşmasının 13 Şubat’ta başlayacağı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim