Bilecik’te Covid-19 tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk Cuma namazı Kapalı Pazar alanında kılındı.

Namaz öncesi kapı girişinde vatandaşlara maske ve dezenfektan verilirken, sosyal mesafe kuralı çerçevesinde 74 gün aradan sonra ilk Cuma namazı İl Müftüsü Ali Erhun tarafından kıldırıldı.

Vatandaşların kendi seccadelerini getirdikleri ve sosyal mesafe kuralına riayet ettikleri gözlenirken, Cuma namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Bilal Şentürk, camilerde kılınacak namazlarda sosyal mesafe kuralı, maske takımı ve hijyene özen göstererek süreci yöneteceklerini belirtti.

Vali Şentürk namaz sonrası yaptığı açıklamada, “tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde büyük bir salgınla mücadele veriyor. Yeni normal dediğimiz sürece doğru hızla ilerliyoruz. Birinci süreci ilimiz olarak 340 pozitif vaka ve 11 tane vefatla geçirdik. Şu anda hastanemizde 5-6 kadar yatan hastamız var ama onların durumları da iyi. Genel olarak hastalıkta bir azalma görülmekle beraber tedbirin elden bırakılmamasını gerektiren bir süreç. Özellikle Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu gibi 3 husus bundan sonraki hayatımızın olağan parçası olmak durumunda. Bunlar öncelikli olarak temizlik, maske ve sosyal mesafe hususudur. Bu hususlara riayet etmek durumundayız.

Bundan sonraki süreçte biraz daha hareketlilik artacak ama bu mesafe, maske ve temizlik hususuna riayet ederek yeni süreci en az zararla atlatmaya çalışalım. Bu boyutta katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

Bugün uzun bir aradan sonra camilerimiz cemaate kavuştu ama burada da aynı şartlar söz konusu olacak. Bundan sonra öğle ve ikindi namazlarımız camilerimizde kılınabilecek. Cuma namazlarımız da keza aynı şekilde kılınabilecek onun için Müftülüğümüz ve ilgili birimlerimizle ortak alınan tedbirlerle, mesafe şartını gözeterek, maske kullanımı ve toplu bulunma sürecini de kısaltarak bu süreci yöneteceğiz”dedi.

Uzun bir aradan sonra Cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar ise Covid-19 sürecinin yönetilmesi noktasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya teşekkürlerini sundular.

Editör: TE Bilişim