Fiat 500 modelinin büyük versiyonu Fiat 500L geçtiğimiz ay Türkiye’de satışa çıkmasının ardından Bileciklilerin de beğenisine sunuldu. Torunlar Grup bünyesindeki Bozüyük Otomotiv’in bir günlüğüne Bilecik’e getirdiği otomobille test sürüşü gerçekleştirildi. Aracın tanıtımını gerçekleştiren firma sorumlusu Tahsin YEGÜL, gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Saat 13.00-18.00 arasında Vali Konağı karşısındaki Arçelik mağazasında sergilenen otomobille test sürüşü de gerçekleştirildi.

1957 yılında 500 cc'lik küçük motoruyla ve hesaplı fiyatıyla ortaya çıkan Fiat 500,  aradan geçen 50 yılın ardından yenilenerek 2007 yılında yeniden piyasaya sunuldu. Yeni retro tasarım anlayışıyla bu güne kadar l milyondan fazla satılan Fiat 500, firmanın aldığı yenilenme kararıyla birlikte 550C ve 500L modellerini piyasaya sundu.



İtalyan üreticinin klasik 500 modeline sadık kalınarak geliştirilen 500L boyutlarıyla dikkat çeken bir model. 4147 milimetre uzunluğa, 1800 milimetre genişliğe ve 1678 milimetre yüksekliğe sahip olan otomobilin iç hacmi de oldukça geniş. Fiat 500L bu boyutlarıyla sınıfındaki rakipleri sayılabilecek C3 Picasso, Kia Soul ve gerçek rakibi diyebileceğimiz diğer retro model MINI Cooper Contryman'dan daha büyük bir cüsseye sahip.


Yüksek oturma grubu, iki renkli ön panel ve opsiyonel panoramik cam tavanla birlikte aracın içi oldukça ferah bir atmosfere sahip. 500L, önde ve arkada oturan yolcular için yeterli baş ve diz mesafesi sağlıyor. 410 litrelik iki katlı bagajı oldukça kullanışlı olan 500L’nin istendiğinde arka koltukların yatırılıyor ve çok daha geniş bir bagaja sahip olunabiliyor. Ayrıca çok sayıda saklama gözü sayesinde özellikle seyahatlerde eşyalar için yer sıkıntısı yaşanmasının önüne geçiliyor.

500L’de; Elektronik Stabilite Programı (ESP), Devrilme Önleyici Sistem (ERM), Dinamik Direksiyon Tork Kontrolü (DST), ABS  (Elektronik Fren Güç Dağılımı), ESP (Elektronik Stabilite Programı), ASR (Otomatik Çekiş Kontrol), MSR (Motor Fren Torku Düzenleyici), ERM (Devrilme Önleyici Sistem), DST (Dinamik Direksiyon Tork Kontrolü), Yokuş kalmış desteği, hız sabitleme sistemi, 6 hava yastığı, Traction sistemi, yangın önleme sistemi, viraj içini aydınlatüan ön sis farları gibi güvenlik donanımları bulunuyor.

 

Editör: TE Bilişim