Bu yıl 29 Ekim’de Bilecik’te yıllar sonra ilk kez fener alayı coşkusu yaşandı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin girişimleriyle hayata geçirilen fener alayına halkın ilgisi yoğun oldu. 1.500’den fazla vatandaş ellerine meşalelerini ve bayraklarını alarak Edebalı Stadyumu’nun önünde biraraya geldi. Buradan yürümeye başlayan kalabalık marşlar ve sloganlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar geldi. Eski fener alayları kadar gösterişli olmasa da bu güzel gelenek Bileciklilerin katılımıyla yeniden canlandırılmış oldu.


‘Cumhuriyet için Türk bayrağını al sen de gel’ sloganı ile düzenlenen fener alayı yürüyüşü Atatürkçü Düşünce Derneği’nin girişimleriyle dün saat 17.00'de Edebali Stadyumu önünden başladı.

            ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ, TÜRKİYE GENÇLİK BİRLİĞİ, TÜRKİYE LİSELİLER BİRLİĞİ, BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI, DEMOKRATİK SOL PARTİ, İŞÇİ PARTİSİ VE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN destek verdiği fener alayı yürüyüşüne yaklaşık 1.500 kişi katıldı.


Belirlenen güzergah üzerinden sloganlar eşliğinde Cumhuriyet meydanına gelen vatandaşlar, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı hepbir ağızdan söylediler.

Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Fevzi Köse yaptığı konuşmada tüm engellemelere rağmen vatandaşların Cumhuriyeti kutladığını, Ankara’da akın akın Anıtkabire giderek Atası’na duyduğu saygıyı gösterdiğini belirterek, Bilecik’te ise yıllar sonra fener alayı düzenlenmesi ile yaşanılan coşkunun çok güzel olduğunu belirtti.


AK Parti hükümetinin geçtiğimiz günlerde açıkladığı demokratikleşme paketine karşılık gençlerin hazırladığı halkın paketi açılırken paketin içerisinden T.C., İstiklal Marşı, Türkiye haritası, Atatürk’ün resmi, Andımız, Anayasının değiştirilemez ilk 4 maddesi gençler tarafından vatandaşlarca oluşturulan kalabalığa okundu.


Daha sonra Hüseyin Kayhan ismindeki küçük bir çocuğun Andımızı okuması ve ardından tüm vatandaşların hep bir ağızdan andımızı tekrar edip söylemesi alandaki coşkuyu daha da artırdı. Küçük Hüseyin’in andımızı okurken son mısralara geldiği sırada duygulanarak ağlamasıyla yarım kalan andımızı alandaki gençler tamamladı.


Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bilecik’te hem stadyumda kutlanan törenler hem de akşam fener alayı düzenlenmesi ile son buldu.












Editör: TE Bilişim