Türkiye'deki son zamanlardaki ekonomik durgunluk ve krizin Bilecik'i de oldukça etkilediği gözleniyor. Son günlerde devren satılık dükkan ilanları çoğalan Bilecik'te esnaf ise kan ağlıyor. Birçok esnaf siftah dahi yapamadan dükkan kapatırken, birçok esnafta vergilerini ve kiralarını dahi ödeyemediği için dükkanlarını devretmeye çalışıyor.

Buna ilişkin sahibinden.com internet sitesinde Bilecik devren satılık dükkanlar ilanı bölümünde Eylül-Ekim ayında konulan birçok ilana Kasım ayı başında da birçok ilan eklendiği gözleniyor.

Her ne kadar siyasi iktidar durumu toz pembe göstermeye çalışsa da Doların başını alıp gittiği Türkiye'de artık esnaflık yapanların ayakta durmasıoldukça  güç oldu.

Özellikle büyük marketlerinde hergünçoğalması ile yok olan küçük esnaf ayakta kalmaya çalışırken, son günlerdeki durgunluk ve ekonomik kriz nedeni ile hiçte iyi günler yaşamıyor.  

Dükkanlariş yapabilmek, kiralarını ödeyebilmek için kampanyaların yanısıra her türlü tanıtıma girselerde ortadaciddi bir krizin olduğu ve durumlarının da her geçen gün kötüye gittiği bir gerçek.

Hal böyle iken ayakta duramayan dükkan sahipleri ve kiracılar dükkanlarını devretmekten başka yol bulamıyor. Sahibinden.com internet sitesinde Bilecik devren satılık ilan sayfasında çıkan ilanlar Bilecik'teki durumun gerçeğini gözler önüne seriyor. 

Editör: TE Bilişim