29 Ekim’de biteceği söylenen fakat halen ne durumda olduğu dahil bilinmeyen hızlı tren çalışmalarında toprak kaymaları devam ediyor. Develer mevkiinde, C24 hızlı tren tünel çalışmalarının bulunduğu alanda meydanda gelen toprak kaymaları, ortaya adeta Bilecik’te deprem olmuş gibi görüntüler çıkardı.



Alttan geçirilmek istenen tünelin üst tarafında meydana gelen kaymalar, betonla kaplanan yüzeyde çatlamalara ve kusmalara neden olurken, bölgenin zemininde yürütülen çalışmalar halen devam ediyor.  

Bilindiği gibi, Ahmetpınar tarafında meydana gelen heyelan nedeni ile hızlı tren yolu karşı tarafa alındı. Ne var ki, o bölgedeki tünellerde de zeminden kaynaklanan ciddi sorunlar var ve toprak kaymaları meydana geliyor.


Hızlı tren şantiye mühendisleri duruma çözüm ararken, hızlı trenin ne zaman faaliyete geçeği ise merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen ve test sürüşü yapan Devlet Demiryolları Genel Müdürü, çalışmaların som hız ile devam ettiğini ve hızlı trenin bu yılın ortalarında faaliyete geçeceğini söylemişti. Ne var ki, çalışmalarda yaşanan aksaklıklar hızlı trenin açılışını daha da geciktirebilecek gibi görünüyor.

Alttan geçecek tünelin üzerine toprak ile kapatılacağı ve kayma olsa dahi tünelin üzerinde kalacağı belirtilse de, bu çalışmaların ve tren yolunun ne kadar sağlıklı olduğu merak ediliyor.




Editör: TE Bilişim