Bilecik Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlenirken darbecilere lanet yağdı.

15 Temmuz darbe girişiminin 5.yılında ilimizde gün boyu çeşitli programlar düzenlenirken, akşam saatlerinde devam eden etkinlik Bahçelievler Mahallesinde bulunan 15 Temmuz Anıtı önünde şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Vali Bilal Şentürk, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir 15 Temmuz Şehitleri'nin isimlerinin bulunduğu bölüme karanfil bıraktı.

15 Temmuz anıtındaki program sonrası protokol üyeleri ve vatandaşlar Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ne kadar ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüdü.

Kongre Merkezinde 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi açılırken, saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Millete Sesleniş"i canlı yayından takip edildi. Kongre Merkezindeki program, Araştırmacı Yazar Osman Arslan ve Şair Bestami Yazgan'ın konferansının ile son buldu.

“YAŞANANLARDAN DERS ALMAK ZORUNDAYIZ”

Cumhuriyet Meydanında devam eden program da ise vatandaşlar darbeye lanet okurken, Vali Bilal Şentürk halka yapmış olduğu hitabında,''15 Temmuz akşamı tüm dünya milletimizin iradesine nasıl sahip çıktığını gördük. Yaşananlardan ders almak ve var olmak zorundayız.''ifadesinde bulundu.

Program, Küre Mehteran takımının gösterisi ile devam ederken, Vali Bilal Şentürk, Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir ve beraberindekiler, yerli ve milli savunma sanayi ürünleri ile zırhlı araç ve AFAD ve ''15 Temmuz'' konulu fotoğraf sergisini gezerek, ilgililerden bilgi aldı.

TÜM İLÇELER DARBEYE KARŞI TEK YÜREK OLDU

Diğer yandan Bilecik merkezde olduğu gibi; Bozüyük, Osmaneli, Gölpazarı, Söğüt, Pazaryeri, Yenipazar, ve İnhisar’ın yanı sıra Bayırköy, Vezirhan ve Dodurga Beldelerinin de meydanlarında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli programlar düzenlendi.

Editör: TE Bilişim