Bozüyük İlçesi İçköy Mahallesi’nde dış temaslı Covid-19 vakasının tespit edilmesi neticesinde giriş çıkışların izne tabi olmak suretiyle karantina uygulaması başlatıldığı öğrenildi.

İlçe Hıfzıssıhha Meclisi kararı doğrultusunda alınan karantina uygulamasına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz İçköy Mahallesinde COVID-19 pozitif vakanın olması, vakanın İstanbul’da katıldığı düğünde temasının olması. İçköy Mahallesinde yapılan düğünün ev sahibi olması, düğüne katılımın çok fazla olması ve vakanın temaslı sayılarının çokluğu nedeni ile COVİD-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla 17/08/2020 tarihi saat 20:00' dan itibaren 31/08/2020 tarihi dahil saat 20:00' a kadar giriş-çıkışların izine bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına;Yukarıda belirtilen tarihlerdeki 14 günlük karantina süresince İçköy Mahallesi'nde yapılacak olan düğün, nişan, sünnet vb. tüm organizasyonların iptal edilmesine;Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına.Oy birliği ile karar verilmiştir.”

Toplu katılımlara dikkat!

Diğer yandan düğün mevlid gibi toplu katılımların Covid-19 riskinin artırdığına dikkat çekilirken, “İlimiz merkez Aşağıköy ile Bozüyük ilçemiz İçköy mahallesinde toplu katılımlı programlar (düğün, mevlid) nedeniyle pozitif vakalar görülmüş olup, temaslı sayısının çokluğu nedeniyle, vakaların bulaşı riskini azaltmak ve alınan tedbirlerin etkinliğini sağlamak üzere belirtilen yerleşim birimlerinde kısmi ve genel karantina uygulanmak durumunda kalınmıştır. Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkileyen ve son zamanlarda yayılma gösteren Coronavirüsle mücadeleyi hep beraber yapabiliriz. Sevinçlerimizi hüzne çevirmeden maske- mesafe- temizlik hususlarına azami özen göstermek durumundayız. Toplu programlarda daha da özenli ve dikkatli olalım.Sağlık için hepimiz için.” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim